Следва

Just like this - Costume National

Lux Only 2008

Луксът в целия си блясък ще се открие на 4-ти декември, когато официално отваря врати изложението Lux Only 2008. Тази година представата ...

Fashion преди 15 години

Луксът в целия си блясък ще се открие на 4-ти декември, когато официално отваря врати изложението Lux Only 2008. Тази година представата ни за понятието "лукс" ще бъде подкрепена от ексклузивното представяне на щанда на Камарата на малките и средните предприятия от Флоренция, където италианските майстори и занаятчии създават истински творби на изящното изкуство. Реставрирани исторически къщи, , старинни картини и ръчно изработени рамки, сребро, порцелан, арт стъкло за маса, керамика, мозайки, скъпоценни камъни и бижута - ръчна изработка ще впечатляват гостите с безспорния си познавателски усет за лукс и красота, характерен за етикетите Made in Italy.

Кожени облекла, ръчно изработени обувки, чанти, колани, аксесоари, чанти за голф, седла за езда, дрехи и кожени аксесоари за лов, oфициални и булченски рокли, кашмир, щапки за специални случаи – всичко това ще бъде показано на щанда на Камарата на малките и средни предприятия от Флоренция.

Акцентът на ежегодната витрина на лукса обаче е изконно български и е поставен върху вечните стойности. Организаторите Creative Solutions и Expo Team решиха да инвестират в културно-историческото наследство на България. За първи път за Lux Only 2008 от хранилищата на Националния исторически музей ще бъдат извадени открити по българските земи ювелирни произведения, символи на властта и други безценни съкровища.

В експозицията „Луксът по българските земи” ще могат да се видят златни тракийски шедьоври от края на VІ-ІІІ в. пр. Хр., изключителни пръстени от антична Месамбрия от средата на ІІІ в. пр. Хр., апликации за конска амуниция от Летнишкото съкровище от ІV в.пр.Хр., фиала от района на Стара Загора от края на същия век, нагръдници от Голямата могила от некропола при Дуванлий, от Башова могила, Опълченец и други местности в Пловдивско,пръстен с надпис на тракийски език от Езерово от края на V в. пр. Хр. и нагръдник от Скалица, Ямболско от втората половина на ІV в. пр. Хр. също блестят в колекцията от символи на властта на тракийските владетели и аристократи.

В изложението най-новите си модели, най-ексклузивните си предложения и най-впечатляващи стоки и услуги ще представят 75 компании от всички сфери на луксозния бизнес: мода, автомобили, яхти, самолети, бижута, имоти, обзавеждане за дома, най-скъпото образование в света, космически процедури за поддържане на форма, екзотични пътешествия, гурме специалитети и специални напитки.





Pernod Ricard, генералният спонсор на изложението, ще демонстрира няколко изключителни питиета. За премиерата на Chivas Regal 25YO, за тейстинга на Mumm, Martell и на специалната винена селекция пристигат световни посланици на марките, които ще разкрият тайната на производството на тези еликсири пред българската публика.

За да могат повече хора да видят цялото това богатство, организаторите намалиха цената на входните билети в сравнение с миналата година. 12 лв ще е билетът за възрастни, 6 лв – за деца. Работното време на изложението от 4 до 7 декември в Интер Експо Център е от 12 до 22 ч.

Всичко това и още много – само на LUX ONLY EXHIBITION 2008
от 4 до 7 декември в Интер Експо Център.

More from View Sofia

More Fashion