Следва

Цветна салата със сьомга и нахут

Великолепната кримка "Убийци на фазани" за петима от вас с доза скандинавски късмет

Великолепната кримка "Игри на фазани" за петима от вас с доза скандинавски късмет 

All About Life преди 9 години

Юси Адлер-Улсен е най-успешният датски криминален автор, а звездата му изгрява с поредицата за Отдел „Q”, създаден за разкриване на стари случаи.

Интересното обаче е, че този изкусен майстор на кримката и изкусен мъж, решава изцяло да се отдаде на писането чак на 47 години, като преди това минава през множество сфери, натрупвайки огромен опит и идеи. Роден в семейството на виден сексолог и психиатър, Юси дълго търси своето поприще. Следва осем години – медицина, социология, политология, киноизкуство. Работи като редактор и стига до директор на издателство, след което основава свое, докато през 1995 г. не пише и първия си криминален роман.



Новото явление в скандинавския криминален роман, както е обявен от лондонския "Таймс", ще бъде гост на Софийския международен литературен фестивал по време на Коледния панаир на книгата в НДК. Неговото представяне в рамките на фестивала ще се състои точно на 13 декември, от 17:00 и 18:30 часа, като читателите ще имат възможност да се срещнат с него съвсем отблизо на щанда на издателство „Емас” и да получат автограф от него на новите си книжни издания. Юси ще представи и втората си книга „Убийци на фазани”, която от днес, 1 декември, е във всички по-добри книжарници у нас. 

По случай гостуването на Юси Адлер-Улсен в България, ви предизвикваме с удоволствие, а като отговор на предокелдното си предизвикателство даваме и страхотен шанс - 5 от вас да спечелят по един екземпляр от чудесното ново издание на "Емас", само срещу едно лесно условие /и доза скандинавски късмет, естествено/.

Отговорете ни в срок от една седмица, до 8 декември 2014г., какъв е новият случай на комисар  Карл Мьорк от Отдел "Q" - отделът за разкриване на стари случаи? Подсказка можете да откриете в нашата редовна рубрика Четиво в четвъртък, например.

Очакваме вашите отговори на познатия имейл адрес [email protected], задено с двете ви имена. Петима от вас ще са щастливците, които ще се отдадат на празнично четене с перфектния криминален роман в ръка, който ще пристигне при тях с личен автограф от автора, благодарение на издателство "Емас". 

Успех!
 


ViewSofia си запазва правото да променя, добавя или заличава част от предварително обявените условия и срокове в игрите.

Всеки имейл, изпратен на електронния адрес [email protected], както и регистрирал се в коментарната форма за участие в текущи или вече изтекли игри, се добавя автоматично към мейлинг лист, чрез който ViewSofia може да ви информира за ексклузивни новини и промоции.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.