Следва

Men's Еxhibit: Той е легенда. И носи Mango.

Многозначителните послания на 2014-та

Защото в предновогодишния сезон на равносметките винаги търсим да се мотивираме за новата година, е време да отлъчим най-вдъхновяващите моменти от изминалата и не дотам вдъхновяващите от същата...

All fashion преди 9 години

Защото в предновогодишния сезон на равносметките винаги търсим да се мотивираме за новата година, е време да отлъчим най-вдъхновяващите моменти от изминалата и не дотам вдъхновяващите от същата.

Взаимствай това

Музиката е изворът на едни от най-масово въздействащите послания, а през 2014 милиони по целия свят прегърнаха мотото на щастието. Химнът на щастието обедини хора с различни вкусове и предпочитания, които започнаха да танцуват, пеят или просто безметежно да се усмихват, под акордите на Фарел Уилиямс и хитовия му мотив - да бъдеш чисто и просто "Happy". Както енергезиращото видео към песента нагледно показа, за щастието няма подходящо време или място. Всичко, от което се нуждаем е добро настроение, а Фарел не за пръв път получи общото признание в тази насока, оглавявайки класации навсякъде по света и покорявайки от подиум до подкаст. На всичко отгоре, господин Уилиамс не спря да ни очарова със своите еклектични модни попадения. Може би, посланието за щастие прави човекът по-хубав, а на хубавия човек - всичко му отива.

Едно друго послание силно озадачи със своето комплексно разгръщане в повече от една степен. Започна с гръмкото прозвище "Кончита Вюрст" и завърши със спрежение под голям въпрос на определението като победител в тазгодишния конкурс Евровизия.



Присъствието на сцената с конкретно бална рокля и добре оформена брада, е безапелационна проява на лош вкус. В опит да изтласкаме този моден кошмар, можем да си представим изкусно подбраните и положени от Готие канони на секси междуполовия обмен в модата. На фона на напиращата носталгия по съвършената Дана Интернешълъл, Кончита отправи своя зов за "свобода между половете". И то с изпълнение в духа на филмите за Джеймс Бонд - емблематичния образ на непреклонен и изрядно соаниран в класически костюм джентълмен. Нима това не е колуминацията на едно пълно концептуално недоразумение. Колко ли по-леко за душата, че и за околните, е да си чисто и просто хепи, какъвто и да си избрал да бъдеш...

Необикновени сватби



Ако бракът е стъпка към нов живот, а сватбата на световно известните е публична сензация, то през годината отбелязахме два свещени съюза, със стъпка отвъд обичайната сензация. И след като бракът е действително свещен съюз, ще се въздържим от дежурните коментари като "дългоочакваният" или тъкувания в името на какво точно, но Анджелина Джоли със сватбен воал, украсен от рисунките на децата в семейството! Тази незабравимо красива, креативна и единствена по рода си визия, надви светската суета, оставяйки усещането за нещо така изконно, мило, и някак така земно.

Земята обаче в един момент се оказа тясна и други знаменити двойки смело отправиха поглед към космоса, заявявайки публично желанието си да го покорят през своя меден месец. Според някои версии на теорията за конспирацията, човек всъщност никога не е стъпвал на луната, като в тяхна подкрепа намираме анонимни тълкувания на великия филмов шедьовър на Кубрик - "Сиянието". Фактът, че самите Уест и Кардашиян все още не са отразили своя меден месец в космоса, е сериозна причина да се замислим за валидността на конспиративните теории. В интерес на самата истина, тази година бе реализирано специално колекционерско издание със знаковите творби на Кубрик. Както знаем, нито една сред тези творби не е в частност посветена на личния му живот и въпреки това, едва ли някога ще спре да предизвиква огромен интерес, както се казва, докато свят светува.


Уест, Кардашиян и Норт

Животът е кратък, изкуството е вечно



Обществената догма гласи: ако искаш да направиш нечие ежедневие обект на широка дискусия, най-добрият ти съратник е Големият Брат. Тази година родният Вип Брадър получи отзвук като един от най-хитроумно замислените и съответно - скандални досега. Станахме свидетели на не малко изненади, сервирани както от сценаристите, така и от ВИП участниците на звездното риалити, и както традициите повеляват - всеки получи поне един шанс да се покаже в не много добра светлина. В крайна сметка, всички сме хора, но това не пречи на някои да вярват в своето призвание и да успяват с него. Когато обаче почувстваме, че на изразните ни средства им е малко вече отесняло, не е ли по-добре да почукаме на вратата за някой по-демократичен режим?



Дали изкуството, което ги свързва в живота бе причината за оборзимо идеалните отношения на звездните участници в "Като две капки вода", или пък изкуството като тема на въпросното шоу, не можем да предполагаме. В едно сме сигурни, огромният им талант озари ефира, както и добрият им пример за поведение в конкуретна среда. Когато талантът избуява сред други таланти, възможностите на всеки от тях са склонни да се умножават. Това се посреща с още повече радост, уважение и благодарност.

Запомни едно

Ъпсурт имаха поредната си силна година, с иновативния свой проект ONE SHOT, състоящ се от поредица сингли, всеки от които със свой особено оригинален клип, заснет в един дубъл. Отрицателно време отне на цяла България да разбере, а пък ние разпознахме и една съвсем обоснователна причина да бъдеш хепи и доволен от себе си - по-добрият ти "Хип-Хоп".



В противовес на това вдъхновение, уви, така и остана неясно от какво по-точно са доволни онези хора, за които ни припяваха Криско и Мария Илиева, включително от радиото, но не задълго. "Видимо доволни" е един от редките случаи, в които обществеността ни се надигна, в желанието си да цензурира и ограничава от разпространение родни музикални творби.



Тенденцията да намираме своето задоволство в чистото пилеене на ценното си време, така и така, отдавна не е на мода. И, може би е крайно време да се вслушаме в съветите на европейската комисия да наблягаме на по-конкуретноспособния хип-хоп.

Благо-твори с отношение

През 2014 едва ли е останал някой потребител на социална мрежа, който да не е станал свидетел на това, как някой от контактите му се полива с кофа лед. Във видео порталите и масовите медии, с лед се заляха обществени фигури, звезди от шоу-бизнеса и кой ли още не. Идеята на тази мащабна акция бе да се съберат дарения за изследователския напредък и да се повиши осведомеността за дегеративно заболяване с неясен пусков механизъм. Според правилата на "играта", всеки участник заснема своето поливане с кофа лед, след което споделя видеото със своите контакти, предизвиквайки ги да направят парично дарение или да се полеят на свой ред, умножавайки участниците по веригата.



Обаче с оглед на други немаловажни процеси, май е по-добре да се заринем в сняг или да стоим под дъжда, вместо да излеем тонове с вода от фризерите си, докато цели региони на света страдат от липса на такава за домакинствата си, а още повече населени територии имат наболяли енергийни проблеми. В пристъп на висш сърказъм, иначе вечно нароченият за неблагоразумен Чарли Шийн, се поля с кофа долари преди да ги дари, а предизвикателството "Кофа лед" остана в спомените ни от годината, като едно залитане на човечеството леко встрани от устойчивата мисъл както и, за съжаление, благотворителност.

През това време, един проект, при това иницииран в България, вече набираше скорост с всичко, от което се нуждае благотворителността на новото време - идеен и адекватен призив към добри дела, и привлекателна покана за съпричастност чрез свобода на избора и повече оптимизъм. Като еманация на поговорката за успеха в правилния момент, в който така наречената корпоративна социална отговорност се превръща в модерна бизнес тенденция с нови хоризонти за благотворителност, платформата, която направи тези хоризонти достъпни за всеки онлайн потребител е Ятото.



Изключителното нововъведение обединява удобен формат на мрежа за социални контакти с възможността в реално време потребителите да подкрепят финансово каузите и организациите, които харесват, само като се информират за нови продукти, услуги и рекламни съобщения, и то с добавен шанс за лична печалба на парични награди. През първата си година Ятото наброи 57 хиляди потребители, очакваме скоро то да се разрастне към близки и далечни страни, имаме още един повод да се гордеем, че първите участници в тази свежа и благодатна алтернатива да бъдем новаторски благородни са българи.
 

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.