Следва

London Fashion Week: Men есен-зима 2015 - Ден 2

Б като Библия, Б като Блог

Любов към живота на открито, съчетана с голяма благодарност към случайните находки, които...

All fashion преди 9 години

Красота в случайните неща

Любов към живота на открито, съчетана с голяма благодарност към случайните находки, които предлагат безкрайните океански брегове олицетворяват тези страхотни, безкрайно разнообразни и вдъхновяващи бижута. От тези "скъпоценности" лъха слънце и топлина, както и любов към естествената, органична красота, която предлага околният свят.

Подкупва ни излючителното внимание към детайла, всеки рапан и мидичка сякаш са създадени за точно определеното бижу. Ухаят на море и безгрижност, едри и доминиращи са и ни носят наслада. Как да ни ги обичаме, как да не ги поискаме?







twineandtwigstyle.com

Цветно пробуждане

Времето се затопля и в нас най-очаквано се събужда жажда за живот и цветове, някак не можем да се отървем от усмивката и доброто си настроение, а и защо да е необходимо? В жадното търсене на цвят си харесваме този бохемски аутфит, в който, признаваме си, ни грабва страхотната блуза, артистично нарисувана с размах. Харесва ни прегръдката й с асиметричната й сестра отдолу и винаги сполучливите скъсани дънки. И, разбира се, докато чакаме с нетърпение пролетта, за да можем да излезем без връхно, си намятаме красиво палто в цвят на карамел.









deluneblog.com

Застинала в полет

Работещият в Брюксел фотограф Jeffrey Vanhoutte замразява извънредни моменти във времето с тези изразителни фотографии на акробатична танцьорка, изпълняваща пируети на фона на динамични облаци от бяла пудра. Белгийският фотограф улавя в спонтанното премигване на камерата как облаците от фини частици прах се претворяват в невероятни форми около тялото на танцьорката, докато тя демонстрира впечатляващ баланс и пъргавина. Увиснала във въздуха или застинала в движение, моделът изглежда като грациозна и елегантна птица, разперила крила за полет.









nyaeb.wordpress.com

Бели котешки очи

Винаги сме казвали, че на гримът му отива да се смее, и не му отива да е прекалено строг. Този парти петък си обещаваме да го пробваме като в чудесния пример на мацката от thebeautydepartament. Основното, което набавяме за упражнението по нетрадиционен макиаж, е бял молив. Може и да изглежда странно на пръв поглед да избереш бял молив вместо черен, но именно белият цвят около окото озарява погледа и ни прави да изглеждаме по... -будни. Така че, смело изпробваме, а ето и точно как, за да е лесничко.



thebeautydepartment.com

Вазичке, любов моя


Простичко измислени, сръчно изработени, нежно подредени, уханно попълнени... Те са физическото измерение на една добра идея, колкото творчески силна, толкова и проста за осъществяване.

Трябват ни:

няколко празни стъклени бутилки
черна спрей боя
металик спрей боя
ножици
хартиена лента
празен кашон
няколко найлонови торбички

1. Измий и подсуши бутилките добре.



2. Използвай хартиеното тиксо, за да фиксираш до къде ще оцветиш. 



3. Покрий всяка част на бутилката, която не искаш да бъде изложена на боята с найлонови торбички, а за по-сигурнооблепи с тиксо. Постави бутилката в средата на кашона и започни да пръскаш равномерно с боя. Важно е докато работиш с този материал да си на открито.



4. Остави боята да изсъхне за около 15 минути и след това добави втори слой, така че цветът да се насити хубаво. Остави бутилките да изсъхнат за половин час.



5. След като са напълно сухи вече може да махнеш тиксото и торбичките.



6. Готово, вече имаш страхотни оригинални вази!



songofstyle.com
 

More All fashion