Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Milan Fashion Week: Men есен-зима 2015 - Ден 1

Представянето на новата колекция на братята Дийн и Дан не беше просто едно от многото ревюта през миланската седмица на модата, а истински празник...

All fashion преди 9 години

DSquared2

























Представянето на новата колекция на братята Дийн и Дан не беше просто едно от многото ревюта през миланската седмица на модата, а истински празник. Поводът са 20-те им години на модната сцена, които пък заслужават да бъдат отпразнувани подобаващо. Освен свежата парти атмосфера, присъства и още един постоянно повтарящ се елемент - визията с skinny дънки и каубойски ботуши, разнообразявана единствено от връхните дрехи: парка, шушляк и много кожа с косъм.

Акцента на ревюто определено беше изненадващата поява на Мери Джей Блайдж, която се появи на финала, облечена в избродиран смокинг в бургундско и последвана от близнаците Кейтън и изпълни песента на U2 "One".

Corneliani































Серджо Корнелиани не предприе никакви рискове по отношение на новата си колекция, като заложи само и единствено на класиката. Основната палитра е в мастилено синьо, черно и сиво, а като акцент на места се прокрадва сиво-зеленото, което макар и ненабиващо се на очи, успява да внесе свежест към иначе консервативната колекция.

Детайлите, които успяха да привлекат внимание, освен вечния костюм, са: chunky пуловерите, дългите палта и акцентите от кожа с косъм. Като цяло колекцията не е нищо иновативно, нито пък смело, но въпреки всичко носи поразителна елегантност, която сама по себе си я прави достатъчно удивителна.

Jil Sander


























За дебютната си мъжка колекция, Родолфо Палиалунга заложи на изградената класика при Jil Sander, като вкара и частица от своята индивидуалност. Модерни и лесни за за обичане, дрехите носят изключително младежки кройки, като на преден план излизат връхните дрехи: кашмирени палта с две лица, тренчове и такива с двуредно закопчаване.

Панталоните са oversized, ботите са кожени и с футуристичен дизайн, а пуловерите носят духа на 70-те.

Versace































Сдържаност и възобновяване си проправиха път през колекцията, наситена с великолепие, лукс и класика.

Много различна от предишните сезони, тази за есен-зима 2015 на Versace е посветена изцяло на необходимия лукс - кожа от норка, планини от кашмир, мека кожа и галещи сетивата плетива.

Донатела определено е заложила на играта с пропорции, балансирайки тесни якета с джинси с широки крачоли, или пък комбинирайки плетени клинове с chunky жилетки и парка с кожена яка. Кожата с косъм също е ясно застъпена - по къси и дълги палта, с качулка или без, свръх обемни и супер тесни такива.

Ermenegildo Zegna

























Очевидно еко вълната е погълнала и талантливия Стефано Пилати, поне от това, което видяхме в красивата му колекция.

Дизайнерът акцентира върху естествените тъкани и експериментира с рециклирани платове и прежда. Ярко застъпени са свободно падащите красиво скроени палта в камофлажни цветове, наред със стеснените в глезена панталони, които умишлено придават акцент на обема над кръста.

Към края на ревюто дрехите преминаха към по-формалното звучене, а под прожекторите пробляснаха красиви якета, с комплиментиращи ги панталони от рипсено кадифе.

More All fashion