Следва

Сгъни ми оригами

Paris Fashion Week: Men есен-зима 2015

С изтънчена мъжка колекция, Кристоф Лемер и партньорът му в живота и работата Сара-Лин Тран, представиха ново звучене и същност на бранда си, който и освен това, преименуват на Lemaire...

All fashion преди 9 години

Christophe Lemaire





















С изтънчена мъжка колекция, Кристоф Лемер и партньорът му в живота и работата Сара-Лин Тран, представиха ново звучене и същност на бранда си, който и освен това, преименуват на Lemaire.

За радост, промените приключват тук, а класическата естетика продължава да царува като извор на вдъхновение за Лемер. По котешката пътечка видяхме, както очаквахме, предимно бизнес облекло с идеално скроени кройки, луксозни материи и неутрални цветове.

Палтата са най-често сиви, с двуредно закопчаване и от агнешка вълна, парката е с oversized джобове, а пелерината е по-величествена и елегантна от всякога. И все пак атмосферата не бе напълно строга - скъсените панталони и високите боти придружаваха всяка визия, а на места провлачените плетива внасяха доза небрежност и романтика.

Balenciaga





























С изчистени линии и нетрадиционни текстури Алекзандър Уанг представи визиите на Balenciaga мъжа за есен-зима 2015.

Американският дизайнер се е вдъхновил от различни минерали и скали, за да пресъздаде грапавата текстура на гранита върху вълнен пуловер с жакард.

Място за ярки цветове и детайли почти няма, имайки предвид модните наклонности на Уанг и традициите на старата модна къща. Безшевните констукции са ярко застъпени в колекцията, точно както и самият Кристобал Баленсиага би ги направил, като на преден план изпъкват дългите изчистени палта в цилиндрична форма.

Останалата част от връхните дрехи носят силно минималистичния вкус на Уанг, но поднесени със стабилна доза иновативност: рамената и джобовете са покрити с десени, блузоните са от велур, а аноракът е непромокаем и от найлон.

Haider Ackermann





















Копринени шалове с ресни, увити около дълги, наподобяващи роба, палта; широки ризи; панталони с ниска талия и крокодилски ботуши, тъкмо пристигнали от Дивия Запад, оформиха визията на есен-зима 2015 според Акерман.

Основните материи в колекцията са кадифе и кожа, които красиво се преплитат по вталени палта, блейзъри и якета.

Тоновете са богати в червено, зелено, тъмно синьо и жълто, като не отсъства и животинския принт, а атмосферата, както винаги, изцяло в духа на колумбийския дизайнер, натежава приятно със силен характер и леко претенциозно настроение.

Valentino

































Дуото креативни директори на Valentino - Мария Грация Кюри и Пиерпоало Пичоли обединиха сили с австралийската художничка Естер Стюарт за създаването на принтовете за новата есенно-зимна колекция. Геометричните композиции са навсякъде - по вталената парка, slim костюмите и красивите пуловери.

Принтовете изобилстват  - от пеперуди до небе със звезди, от деликатни та чак до нахални, колкото повече, толкова по-добре. Като акцент дойдоха още традиционните тежки британски материи, в допълнение към микрокарето в сиво и камуфлажния принт.

Пичоли заяви пред журналистите backstage по време на ревюто, че колекцията обхваща постоянно сменящата се природа на мъжете и им предлага свободата да бъдат всичко, което искат.

More All fashion