Следва

Sexual Evolution

Delight - Изкуството на женствеността

По часовника посрещат, казваше един мой чичо, когото всички вкъщи боготворяхме. Изискан, висок, достолепен, той носеше...

Fashion преди 15 години

По часовника посрещат, казваше един мой чичо, когото всички вкъщи боготворяхме. Изискан, висок, достолепен, той носеше перфектните обувки, най-доброто пардесю, чисто бяла риза, много скъп часовник.

Лили, жена му, беше научила от него, научи после и мен, че часовникът на човека-ценител трябва да се отличава с перфектен механизъм, изящна изработка и красив, луксозен дизайн.

Новата колекция дамски часовници Delight на Frederique Constant в магазин KULT в ЦУМ са точно това, за което старата дама говореше.

Колекция Delight се отличава с меки форми и заоблени линии, подходящи за всяка елегантна, уверена и изтънчена жена. Те са специално създадени да прилягат нежно към женската ръка като формите и облите корпуси са перфектното допълнение към изкуството на женствеността.

Дамската колекция Delight е специално създадена от жени за жени. В това се крие и тайната на успеха й. Съсобственичката на Frederique Constant, Aletta Stas-Bax е в основата на решението за производство на артикула в изключително женствения и луксозен дизайн.





V.S. Промени ли се по някакъв начин Frederique Constant след създаването на луксозната колекция дамски часовници Delight?
A.S. В известна степен, да. В миналото Frederique Constant беше предимно мъжки бранд, но от няколко години насам ние обръщаме все повече внимание на дамските колекции, които се радват на голям успех. За колекция Delight заложихме на перфектната изработка и уникален швейцарски механизъм като се постарахме акцента да пада върху дизайна. Създадохме часовници, подходящи за жени във възрастовата категория 25-40 години. Според нас това са модерните жени, които сами изкарват парите си и искат да ги харчат за качествени красиви неща. Точно тези жени ни вдъхновиха при създаването на Delight.

V.S. Кога Frederique Constant започна да прави дамски часовници?
A.S. Още от самото начало на Frederique Constant, ние правим и дамски часовници. Дамите купуват много часовници в днешно време. Между 15-20% от нашите продажби са именно на дамски часовници. Днес дамите купуват много повече от колкото преди. Около 50% от продаваните часовници в света са дамски. Този процент расте бързо и точно заради това смятаме, че трябва да обърнем повече внимание на дамският сектор. Днес, жените работят много, изкарват парите си сами и искат да ги харчат за качествени неща.

V.S. Означава ли това, че Frederique Constant ще се превърне в дамски бранд?
A.S. Не. Frederique Constant е познат като мъжки бранд. Ние се приемаме доста добре сред господата, но смятаме че дамите също заслужават специално внимание. Точно заради това правим и лимитирани серии дамски часовници, но това не означава, че ще се превърнем в дамски бранд. Спокойно балансираме между двата сегмента.

Колецията Delight се предлага във варианти с класически циферблат и с малки гилоширани сърца. В специална вдлъбнатина на короната е поставен сапфир което допринася за женственото излъчване на тези модели.

Колекцията е на разположение за ценителите в KULT в ЦУМ, eт. 1.

More from View Sofia

More Fashion