Следва

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Деним

Най-доброто от Copenhagen Fashion Week AW15

Седмицата на модата в датската столица приключи преди малко повече от месец, а днес, с мъничко...

All fashion преди 9 години

Седмицата на модата в датската столица приключи преди малко повече от седмица, а днес, с мъничко закъснение, е време да й обърнем нужното внимание. Копенхаген се различава от останалите модни столици с неподражаем индивидуализъм и минимализъм, на който не можеш да се наситиш, докато стремглаво върви нагоре и ражда все повече и повече звезди на модния небосклон.

Изумително изисканите, креативни и не просто красиви събития, ти представяме под формата на цели пет акцента:

Henrik Vibskov и неговият клас по масаж



Като една от най-големите датски модни звезди, Henrik Vibskov продължава да изумява почитатетелите си и да надгражда себе си вече години наред. Колекцията му за есен-зима 2015 е креативна, леко странна и неочаквано лесна за носене. Освен множеството красиви палта, придружаващи почти всяка една визия, специфичните цветове и изключително прецизните кройки, Vibskov създаде и ефектно шоу за поканените: стотици пластмасови ръце се поклащаха над кушетки за масаж, докато красивите му модели преминаваха по котешката пътечка. Едновременно странно, леко зловещо и все пак страшно ефектно.









Модният фестивал



Модният фестивал в Копенхаген усилено продължава да се подобрява. Тази година организацията бе на отлично ниво, а събитията бяха многобройни и супер интересни. Освен задължителната Fashion's Night Out, имаше и още множество изложби и партита. Всички посещения бяха безплатни и лесни за откриване, благодарение на сайта и приложението, разработени от Датският Моден Институт.

VIA University College Teko дипломно ревю



Дипломното ревю на изгряващите таланти от VIA University College се оказа точно толкова добро, колкото и се очакваше. 12 дизайнери представиха своите мини колекции, като всяка една от тях се състоеше от точно три елемента - нужният минимум, за да се придобие представа за естетиката и уменията им. Темата на ревюто бе "We Do Fashion", а любопитен факт е отсъствието на представители от мъжки пол сред дизайнерите.



















Бекстейдж достъп



Когато седмиците на модата не са редовна част от живота ти, цялата тази подготовка и еуфория около тях може да изглеждат едновременно страшни, налудничави и безобразно красиви. Затова и организаторите на седмицата на модата в Копенхаген се погрижиха да осигурят не само множество интервюта за своите посетители, но и също поглед на това какво се случва зад бляскавите кулиси. Да поговориш с любимия ти дизайнер бекстейдж, докато тече трескавата подготовка, е изключително рядка възможност, които малко хора имат, но любимия Копенхаген отново изпревари съседните си модни столици с оригиналност и находчивост.

More from View Sofia

More All fashion