Следва

Свежа зелена салата с малки фалафелчета

Love to quote: 10 зареждащи "Оскар" цитата за по-богата седмица

Обичаме ги когато се превъплащават в герои или злодеи, обичаме и когато ни разсмиват от големия екран, понякога плачем заради тях, а накрая им стискаме палци...

All About Life преди 9 години

Обичаме ги когато се превъплъщават в герои или злодеи, обичаме и когато ни разсмиват от големия екран, понякога плачем заради тях, а накрая им стискаме палци да бъдат отличени за добрата игра във филма, който най-много ни е впечатлил.

А това направихме точно преди два дни, когато на 22 февруари се проведе церемонията по връчването на филмовите награди "Оскар" в Лос Анджелис. И все още развълнувани, сме на вълна победители, победени, най-добър, най-добра...

Днес ще видим колко развълнувани бяха и те и какво споделиха от най-звездната сцена. Избрахме най-интересните цитати на всички актьори, актриси, режисьори и сценаристи, защото We love to quote!

Алехандро Гонсалес Иняриту

"Лудост е да се говори за това малко трънче, наречено его. Егото обича конкуренцията, защото, за да спечели един, друг трябва да загуби, но парадоксът е, че истинското изкуство, както и индивидуалното постижение в работата на тези невероятни създатели колеги, не може да се сравнява или да се дели на победители и победени, защото те съществуват, и нашата работа може да бъде съдена само с времето".

Мерил Стрийп, началото на речта й за загиналите артисти

"Те изпълниха нашия живот толкова много, филмите, в които участваха ни накараха да се смеем, да мислим и да плачем. Чрез работата си те споделиха част от душата си. Те ще ни липсват с тъгата, с която ни липсва стар приятел".

Черил Буун Айзъкс, говорител на Академията

"Тази вечер ние сме тук, за да отпразнуваме разказвачите на истории... вашият глас може да бъде споделен, без страх от лична или професионална атака. Ние почитаме смелостта на режисьори, които пресичат границите и надрасват ограниченията".

Павел Повликовски, при получаването на наградата за филма си "Ида"

"Ние направихме филм за необходимостта от тишината и оттеглянето... и ето ни тук в епицентъра на шума и вълнението. Животът е пълен с изненади".

Греъм Мур

"Когато бях на 16, аз се опитах да се самоубия, защото се чувствах различен и някак не принадлежащ на това общество. Сега съм тук и искам този момент да бъде за това дете, което се чувства странно или различно. Останете странни и различни!"

Джулиан Мур

"Чувала съм да казват, че да спечелиш Оскар, означава да живееш пет години по-дълго. Ако това е вярно, искам да благодаря на Академията, защото съпругът ми е по-млад от мен".

Лаура Поитрас, когато приема наградата за "Citizenfour"

"Ние не стоим тук сами, това е възможно чрез големите организации, които ни подкрепят. Разкритията, които Едуард Сноудън направи, са не само заплаха за неприкосновеността на личния живот, но и към демокрацията, защото най-важните решения ще засегнат всички нас. Благодаря ви за Едуард Сноудън. Аз споделям това с Глен Грийнуолд и други журналисти, които разкриват истината".

Монтажистът Том Крос за работата по “Камшичен удар"

"Искам да благодаря на човека, който никога не хвърли и един стол по главата ми, но въпреки това ме караше да правя нещата по-добре. Деймън Чазел - изкуството ти промени живота ми".

Дж. К. Симънс

"Ако имате късмета да  имате един или двама живи родители, обадете им се. Не им пишете, не им пращайте имейли, обадете им се. Слушайте ги толкова дълго, колкото те искат да говорят с вас."

Джули Андрюс за "Звукът на музиката"

"Не мога да повярвам, че са минали 50 години от излизането на филма. Едно примигване с очи и изведнъж съм тук. Всички наистина се чувстваме благословени, а що се отнася до мен, това е най-голямото щастие. Страхотната музика прави повече от това да засили филма, тя циментира нашите спомени от филма".

 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.