Следва

Пълната пролетно-лятна колекция на M&S – пищна, пъстра и много приятна

MFW: MaxMara, есен/зима 2015

Мерилин Монро, най-прочутата блондинка на XX век, продължава да вдъхновява...

All fashion преди 9 години

Мерилин Монро, най-прочутата блондинка на XX век, продължава да вдъхновява наред - и нас, момичетата, и модните дизайнери. Поредно доказателство за това е новата колекция на MaxMara.

Поли току до под коляното, тесни талии, бюстиета, закачени за рамото само с тънки презрамчици, и прозиращи под много тънки блузки - това са повечето ансамбли на MaxMara за есен 2015-а, посветени на звездната холивудска блондинка, отдавна превърнала се в класика. За тяхна чест, дизайнерите на марката не просто усвояват познатите на всеки клишета, свързани с името на Мерилин Монро, но се опитват да погледнат на същността й от друг аспект.

Освен акцентът на талията, тясната линия на бедрото, белите коси и червени устни /които на практика тук отсъстват - визажистите гримират моделите доста по-естествено/, и прочее външни атрибути на уверената в себе си жена, и готов секс-символ, в актрисата има и още нещо. Ум, който упорито се крие зад перхидролените къдрици, пълна беззащитност и чувствителност - за никого не е тайна, че в последните години Монро се бори с депресии и емоционални проблеми. Обръщайки се към тази страна на нейната личност, дизайнерите на MaхMara включват в колекцията уютни обемни палта, в които моделите сякаш се крият, за да се спасят в меките гънки от тежестта на тревоги и вълнения.



Впрочем, есенните момичета на MaxMara далеч не са така чупливи. През 2015 година, за разлика от 50-те години на миналия век, дамите не е задължително да се преструват на слаби и глупави, не е задължително винаги да са в настроение и вечно очарователни. Затова и тези момичета в стегнати рокли и пуловерчета, меки палта и женствени поли уверено крачат по подуима с жестоко секси очила, стегнатите блузки периодично се сменят с обемни пуловери, а ръцете са кръстосани решително на гърдите.

More All fashion