Следва

Шоколадов мус

Как да запазим яйцата здрави при варене

Тази година Великден ни изненадва малко по-рано и към днешна дата до празника има точно месец...

All About Life преди 9 години

Тази година Великден ни изненадва малко по-рано и към днешна дата до празника има малко повече от седмица. Естествено подготовките винаги започват по-рано и както на всеки друг празник настроението и очакването вече са ни завладели.

Едно от най-важните неща на Великден е да опазим яйцата здрави докато дойде време за боядисването им. Затова днес ви предлагаме няколко хитри трика, чрез които ще имаме здрави яйца, готови да развихрим въображението си върху тях.

Въпрос: Как да сварим Великденските яйца, така че да останат здрави?

Отговор: Точното време стои в основата на варенето на яйцата, но ето какво друго е от значение и можем да направим, за да предотвратим напукването на черупката:

- яйцата трябва да са със стайна температура. Ако поставим студените яйца директно във врящата вода, голямата температурна разлика ще напука черупката веднага. 

- за да избегнем напукването, може да пробием малка дупчица с игла в тъпия край на яйцето (там, където е въздушният балон), по този начин ще намалим налягането и в резултат то ще остане здраво.

- нареждаме яйцата в тенджера, препоръчително е да покрият дъното и да да не са повече от 12, след което ги заливаме със студена вода (1 1/4 л.) и ги слагаме на силен котлон. Когато водата заври веднага сваляме тенджерата от огъня и я покриваме с похлупак или прозрачно домакинско фолио. Засичаме точно 17 минути. През това време приготвяме голяма купа със студена вода и лед в нея. След като яйцата вече са престоели необходимите минути в горещата вода, ги прехвърляме внимателно в ледената. Там престояват 2 минути, като междувременно връщаме тенджерата с топла вода на силлно загрят котлон. След като заври, прехвърляме яйцата в нея и оставяме за 10 секунди. След това, с помощта на решетъчна лъжица отново връщаме яйцата в ледената вода за около 20 минути. 

И за накрая още един полезен съвет: по възможност избирайте винаги домашни яйца, тяхната черупка е по-твърда и издържлива, защото за Щастливите кокошки се грижат по-добре. 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.