Следва

Туристите на Сейшелите са два пъти повече от населението

Опасни мацки от високите етажи или любовта като скандал

Ако примери за успешно партньорство между мъжете и жените откриваме къде ли не, има и някои главоломни компромати на високо ниво, оставили известен отпечатък върху имиджа на не един високопоствен мъж...

All About Life преди 9 години

Ако примери за успешно партньорство между мъжете и жените откриваме къде ли не, има и някои главоломни компромати на високо ниво, оставили известен отпечатък върху имиджа на не един високопоствен мъж. Какво се случва, когато една жена волно или неволно реши да работи срещу мъжкия авторитет, така че вероятно да му се прииска да си бе намерила някаква друга работа, да се бе родил на друго място, или да несе беше раждал въобще?

Силвио Берлускони, трикратният италиански премиер, неведнъж "открива" за политическата кариера свои, да речем, приближени дами. Миналата седмица окончателно бе оправдан по нашумялото дело "Руби", като показанията от страна на сластното му женско обкръжение бяха отхвърлени от съда като несъстоятелни. Нито една от жените, дали показания по това дело не е в неговата гилдия на политически кариеристки, каквото и да идва да покаже този факт. Въпреки това, излъчената за областен съветник на Ломбардия - Никол Минети, получи присъда преди по-малко от година, във връзка с присвояване на обществени средства за неоправдани ползи, главно свързани с луксозен живот и лични придобивки.

По време на решението за присъдата, известният модел с англо-италиански произход, завързала отношения с премиера в зъболекарски кабинет, участва в телевизионното шоу "Островът на хай-лайфа", или италианският "Сървайвър". В опит да отклони обвинения за сводничество по свой адрес, г-ца Минети твърди, че е правила всичко от любов към Берлускони, но за разлика от телевизионната звезда Барбара Матера, изградила първо кариера в медиите, а после в политиката, Минети не оцелява като общественик под опеката на Берлускони. Барбара Матера е издигната и избрана за представител в Европарламента с политическата подкрепа на Берлускони, а името й не се споменава в пиперливите скандали с женско участие, сочещи към именития италианец.

Моника Люински е секретарката, която буквално разграби славата на президента на САЩ и то по начин, който никак не се вписва в представата за изискан. Извади дрешки със семенна течност и разказа сюжети, които едва ли биха впечатлили един човек с над средната сексуална култура. Но все пак, пуританските схващания на Америка силно концентрирани в политиката, бяха разклатени из основa, и то из най-базовата им основа - фигурата на президента.

Докато Моника даваше интервюта, пишеше мемоари с литературна стойност под въпрос и се изявяваше в новото си амплоа на известност, за която цел дори се втали, "другата" жена - Хилари Клинтън се открои на кошмарния обществен фон като силна личност, заслужаваща уважение и доверие. Не след дълго отношението към Хилари прерасна в абсолютното признание под формата на влиятелен пост. Днес дори карикатурите с Люински под президентското бюро са позабравени, а Хилари Клинтън ще остане в историята на САЩ като първата дама, която след мандата на своя съпруг оглавява Държавния департамент на страната си. Отделно от политическите си дела, семейство Клинтън продължава да води социално-отговорната фондация "Бил, Хилари и Челси Клинтън" в подкрепа на развитието на глобалното общество.

Политическата личност Уейн Хейз, председател на четири държавни комисии по време на 81-вия конгрес на САЩ, се свързва с уникален по рода си секс скандал, забъркан от служителка в най-значимата от тези комисии, която го обвинява не в друго, а в характера на собственото й назначение, по нейни думи - с чисто сексуална цел. "Не мога да пиша на машина, не мога да обработвам документация, нито да отговарям на запитвания по телефона" - казва в подкрепа на своите доводи Елизабет Рей.

Неясно поради какви причини, Хейз умножава подозренията към своята страна в скандала и първо заявява, че дори не познава г-ца Рей като своя служителка, а след това огласява, че тя е под психиатрично наблюдение, и добавя: "Ето каква награда получих за това, че се опитах да помогна на един болен човек." По време на разкритията Уейн Хейз е на 65 години, с повече от 40-годишна политическа кариера, а Лиз Рей е на около 30-годишна възраст. Тя самата залага бомбата на скандала броени дни след венчавката на Хейз със старша административна секретарка, която председателят избира за своя съпруга след развода си, с който приключва 38-одишен брак. "Може да ме оцени като любовница, а не може да ме покани на сватбата си" - споделила Рей пред списание Тайм. В крайна сметка Хейз отрича назначението на Лиз да е с чисто сексуален характер - "Тя не е била назначена само за да ми бъде любовница... заплатата й не се определя само от това", след което се оттегля от отговорните си постове в рамките на година след скандала. Тъй като подава оставка и заявява желание да си почине от стреса, причинен на него лично и на семейството му, разследването по случая е прекратено. Комисията не лишава Хейз от правото му на годишна пенсия на държавник, а след 5 години той отново се включва в предизборна кампания и става общински съветник по образованието на същия щат, в който съпругата му е упражнявала своя административен пост.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.