Следва

Лежерната небрежност на обувките - Пролет 2015

Men's Еxhibit: Английският бранд Pretty Green с колекция, вдъхновена от Пинк Флойд

Създаден от Лиъм Галахър през 2009, Pretty Green е бранд, известен с това, че създава мъжко облекло в...

All fashion преди 9 години

Създаден от Лиъм Галахър през 2009, Pretty Green е бранд, известен с това, че създава мъжко облекло в духа на най-стилните Брит музиканти. Досегашните колекции са били вдъхновени от Бийтълс, Пол Уелър, Дейвид Боуи и The Jam. Названието Pretty Green идва именно от едноименната песен нa последната английска пънк рок банда. Този сезон марката има ново легендрно вдъхновение – Пинк Флойд.

Изтърканите дънкови якета, тениските тип „поло" и дънките са обичайните основни елементи на тези колекции. Това, което отличава тази, са принтовете. Всеки, който е виждал обложката на албума на Пинк Флойд „The Dark Side of the Moon", считана за една от най-великите корици на всички времена, веднага ще разпознае откъде са вдъхновени характерните модели на колекцията. Всъщност най-отличителната шарка в облеклата е взета именно от емблематичното творение на графичния дизайнер Сторм Торгерсън, създал обложките на безброй легендарни рок изпълнители.

Обложката на албума:



Риза от колекцията:



Друг характерен принт за колекцията са птиците, които Pretty Green определят като „символ на свободата и преходната човешка приорда" и основен мотив в работата на Торгерсън. Вероятно създателите на колекцията не са взели това под внимание при замисъла ѝ, но нестандартните животински принтове са и хитова тенденция тази пролет!

Така че, освен че ще се сдобият с емблематична дреха, господата могат да бъдат и в крак с тенденциите. Във връзка с животните - една от тениските в колекцията е с принт във формата на прасе - основен мотив в творчеството на Pink Floyd. Без това групата нямаше да бъде почетена подобаващо. Нямаме търпение при следващото си пролетно пътуване до Острова да се сдобием с някое колекционерско парче от тази колекция на съвсем достъпна цена.

Още модели от колекцията:








 

More All fashion