Следва

Дъждовен мирис на Париж

Prada от палачинки? Може, красива е и така

Чанта Prada от тостове, Chanel от гофрети и Moschino от питчици: двете страни на...

All fashion преди 9 години

Чанта Prada от тостове, Chanel от гофрети и Moschino от питчици: двете страни на потреблението са отразени в работите на художничката Клои Вайз.

Клои Вайз разсъждава върху факта, че живеем в потребителско общество, в което водещи са две неща - парите и храната. За основа в работата си тя използва хляб и производни нему хлебни изделия: апетитни рогчета, кроасани, гофрети, сухари, бретцели и прочие, и им прибавя известните лога на Prada, Chanel и Louis Vuitton.



Художничката от Канада определено се опитва да привлече вниманието на обществото и го прави по интересен начин: нейни са десетки пародии на маркови чанти, неголеми инсталации във вид на тарелки със сладкиши и закуски, звездата на Давид от бекон.

В новия проект, наречен Bread bags е представена мини-чантата на Chanel като шпионка, направена от бейгъл със сирене филаделфия, раницата - от пищна багета с мак, а трапецовидната чанта Dior е украсена с тостове с краставица, лук и сирене, а най-изисканият вариант е чантата Coach от половин бейгъл със сьомга и лук върху канапе от сирене.

Ако допуснем, че с работата си художничката е искала да покаже пряката връзка на усещанията на една fashion victim с тези при гурме любителя, когато му се изпречи хубава храна насреща, веднага казваме, успяла е. Точно такова усещане остави и у нас.

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.