Следва

Световното благотворително бягане „Крила за живот“ - WINGS FOR LIFE WORLD RUN се провежда за втори път – включете се и вие!

Yeni Charm: Вечер с аромат на анасон!

Празниците отминаха, но ние все още намираме повод да сме около масата, в добра компания и да се наслаждаваме на времето си...

All About Life преди 9 години

Празниците отминаха, но ние все още намираме повод да сме около масата, в добра компания и да се наслаждаваме на времето си. Не е необходимо да има определено събитие в живота ни, за да си подарим една вечеря с близки и приятели и да не бързаме за никъде. Така и правим!

Вечерите, посветени на удоволствието от споделената компания на Yeni Raki ни предлагат точно тази възможност.

В изисканата атмосфера на “Московска 15” края на работната седмица придобива други измерения. В компанията на анасонова напитка номер едно в света, приятели и гурме специалитети, времето спира, а часовниците се превръщат в украшения още в момента, в който Шеф Ивайло Цонков споделя на глас плановете си за петстепенното меню, което е подготвил за нас. Меню, което е в състояние да погали и най-взискателното небце и да задоволи и най-взискателния вкусов естет. Меню, което те кара да забавиш темпото. Наистина!








*Шеф Ивайло Цонков

Започваме вечерта с ордьовър от опушен паламуд, увит в грилована тиквичка, акомпаниран от хайвер от норвежка сьомга и свежа рукола... Как звучи, нали? Такова е и на вкус. Вълшебно! Допълнено великолепно с чаша Yeni Raki, предварително долята, за да се отключи специалният й вкус.

Казват, че колкото по-бавно наливаш водата в пълната с Yeni Raki чаша и колкото по-плавно добавяш леда, толкова по-богат ще е вкуса на напитката. По този начин се отварят всички молекули с етерични масла, които са "виновни" за този неповторим вкус, който спохожда опиталия. Установяваме, че не сме вкусвали нещо подобно досега. Вкусът е наистина неповторим. В съвсем буквалния смисъл на думата. Ароматите на двадесет сорта грозде се преплитат с тези на етеричните масла от анасон и, лично ние смятаме, че комбинацията трябва да се опита, задължително. Защото е трудно да се опише.



Изчистваме небцето с цитрусово сорбе с шампанско и продължаваме напред към следващия гурме специалитет - Свежа салата от айсберг и лоло росо с поширана в Kavaklidere Egeo Syrah 2011 круша с дип от горгонзола, сусамово олио и тиквени семки. Комбинацията е сложна за повтаряне, вкусът е невероятен и е в компанията на следващия член на семейството на Yeni Raki - Tekirdağ. През това време приказките на масата не спират и наздравиците се вдигат със сили без причина. Сега сме далеч от забързаното ежедневие и сме изключили автопилота, на който сме свикнали да съществуваме, наслаждавайки се на момента, споделен в приятна компания.


*цитрусово сорбе



Още поводи за смях, още въодушевени разговори за бъдещи планове и още една разновидност на Yeni Raki - Tekirdağ Gold, придружена от пъдпъдък конфи в панчета с гъши дроб, трюфел и кълнове от цвекло. И преди да ни завидите за този божествен вкус, преминаваме направо към следващото блюдо, специално създаденото за вечерта и белязано от най-високия клас от напитките на Yeni Raki - Yeni Rakı Âlâ. Деликатес от младо телешко, печено цял работен ден, или някъде към 8 часа, с полента от млечна царевица и чипс от Пекорино. 



*пъдпъдък конфи в панчета с гъши дроб, трюфел и кълнове от цвекло


*младо телешко, печено 8 часа, с полента от млечна царевица и чипс от Пекорино

Като всяко хубаво нещо и тази гурме разходка си има своя край. Изкусителен, сладък и запомнящ се. Такъв, който чудесно кореспондира с останалия в чашата ни анасонов елексир, и носи името Кюнефе. Типичен за страните от Левантийския район, освен екзотичното си име той има и приятен вкус, а типично за забързани градски хора като нас, с почуда разбираме, че са се минали часове, откакто сме седнали на масата.



Времето сякаш се е изтъркулило неусетно, като на един дъх, но съвсем приятно в компанията на Yeni Raki и под надслов #unrushyourworld. Това призоваваме и ние!

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.