Следва

Б като Библия, Б като Блог

Trend Report: Гингам каре

Освен водещите тенденции тази пролет, на ход в топлото време са и едно...

All fashion преди 8 години

Освен водещите тенденции тази пролет, на ход в топлото време са и едно десетина по-дискретни, по-леко изявени модни течения, които дизайнерите решиха да поставят пред нас като теми за упражнение по добър модерен стил. И които започнахме да разискваме ден по ден.

Ден единадесети: Гингам каре

Ден първи: жълто!
Ден втори: В мрежа
Ден трети: Бяла рокля
Ден четвърти: Къс топ, дълга пола

Ден пети: Колаж
Ден шести: Ресни и пискюли
Ден седми: Волани
Ден осми: Панделки
Ден девети: Пролетен велур
Ден десети: Прорези на талията

Карето тип „гингам" е един от характерните принтове за сезона! Застъпено само в няколко колекции, но на големи имена и то сериозно, няма как да не му обърнем внимание.

При мисълта за гингам не си представяйте цветното каре на бял фон от покривките! Макар да не е далеч от него, дизайнерите някак си го преобразиха , играейки с цветовете и размерите на карето и го превърнаха в шик разцветка на блузи, рокли, поли, панталони, ризи, сака, тренчове.

Дефилето на Altuzarra стартира с цели десет гингам визии, убеждавайки ни, че това каре може да украси съвършено костюми, ризи и рокли. Цветовете – бледо розово и синьо, червено, черно. Това на практика изчерпва багрите, в които видяхме гингам карето и по останалите дефилета.

Оскар де ла Рента също избра да отвори своето последно шоу с гингам в нежно розово, последвано от сини и черни разцветки на принта. В колекцията на големия дизайнер карето е едро и украсява тренчове, поли, топове и блузи по очарователен начин. Синият цвят оцветява гингам карето и при Polo Ralph Lauren и Diane von Furstenberg.

При Proenza Schouler виждаме, че така актуалният принт може да има и строг вид - цветът е черен, а яката на ризата в гингам – закопчана до горе. Майкъл Корс и Лела Роуз също залагат на черно-белия гингам в колекциите за своите брандове, както и Кейти Хилиер и Луела Бартли за Marc by Marc Jacobs. При Diane von Furstenberg черно-бялото каре е пролетно украсено с елементи в жълто и розово в много от визиите. Отива му!

Свежо, чаровно и симпатично, нямаме нищо против гингам карето да шари леките ни, памучни летни дрехи. Можем да изровим и нещо старо или наследено в гардеробите – гингам карето никак не е новост в модата, завръщайки се всяко десетилетие от много години насам.





Altuzarra





Oscar de la Renta



Proenza Schouler



Diane von Furstenberg



Polo Ralph Lauren



Dian von Furstenberg



Michael Kors



Lela Rose



Marc by Marc Jacobs

More All fashion