Следва

Светлина, камера, Кан! - Ден 2

Колекциите Cruise 2015/2016 - Chanel в Сеул

Кристен Стюарт, Тилда Суинтън, Гаспар Улиел, Жизел Бюндхен бяха на първи ред в Сеул, за да...

All fashion преди 8 години

Кристен Стюарт, Тилда Суинтън, Гаспар Улиел, Жизел Бюндхен бяха на първи ред в Сеул, за да отдадат почит на Карл Лагерфелд и ревюто на междусезонната му колекция за Chanel.

Мястото на събитието не бе избрано случайно, както заподозряха не без основание модни критици - все пак южнокорейският пазар е от изключителна важност за индустрията, при това в известна степен непокорен към днешна дата.

Нов пазар като този, необлъчен все още от масовата модна култура на Запада, накара креативния шеф на Chanel да почерпи вдъхновение от националните корейски костюми. Научаваме перфектно думата "ханбок", което е корейската национална носия и съзираме десетки нейни интерпретации, при очарователната кръстоска на ханбока с класическия тайор на Chanel. Пореден нов живот живеят и жакетите от туид, и построените по образ и подобие на корейски кимона рокли.



Креативният директор на френската модна къща разиграва таланта си и по темата обувки, стъпвайки на националния характер на домакините: манекенките са обути в особена комбинация на чепици, традиционни за Южна Корея, и абсолютно европейски Mary Janes-ки на невисоко токче.

Определено цветна и ярка колекция, пълна със сочни багри и много пачуърк, върху които е построена добрата половина от представените дрехи, както мъжките, така и дамските.

Зададената пъстра тема се продължава и в оформлението на пространството, създадено специално за ревюто. Цялата зала, боядисана в бяло, пъстрее с ярки цветни петна, прилични на разсипани, щедро при това, шарени бонбонки.

More All fashion