Следва

Грижата за детските зъбки - несложно, но супер важно занимание за деца и родители

Десет причини да отидем до Пловдив, Европейската столица на културата 2019, точно сега

В момента, точно 4 дни след като в града официално бе даден старта на инициативата Пловдив - Европейска столица на културата 2019, главната улица е покрита с прелестен транспарант...

All About Life преди 8 години

1. В момента, точно 5 дни след като в града официално бе даден старта на инициативата Пловдив - Европейска столица на културата 2019, главната улица е покрита с прелестен транспарант, който покрива всички ни и ни приканва да сме ЗАЕДНО, какъвто е лозунга на кампанията. Пази от слънце и е наистина красив.2. Хората са неимоверно заредени от случващото се: докато ходиш по топлите улици на града, имаш чувството, че хубавата енергия се стеле на талази наоколо. Усещането за общност и самочувствие е заразително.

3. Градът е дръпнал много в последните няколко години и изглежда като страхотен европейски град откъдето и да го погледнеш. Стигат ти Римския стадион, квартал Капана, античният театър - страхотно осветен вечерно време, изрядно чистият център, културният афиш - пребогат, супер приятната мултимедия, която те чака във всеки музей, стълбите на Каменица, Джумая Джамия и още, и още.

4. В богатия на зелено, току що реновиран парк Цар Симеоновата градина вече има пеещи фонтани върху грамадна площ, изпълнени наистина ефектно, както и сух фонтан за децата, за което остро им завиждаш и си обещаваш, ако не те е срам, да минеш през тях и ти, за да те изпръскат. Тук е и чудно хубавият, много фин като изработка и внушение фонтан на Деметра, напълно възстановен и сякаш магичен талисман на града, иначе оригинално дело на големия италианец Арнолдо Дзоки.5. В града, дори и извън пределите на стария град, се хапва вълшебно. От първо лице препоръчваме ресторантите Хемингуей и Амстердам, след което пием турско кафе в Джумаята и кръгът на вкусовия екстаз блажено се затваря.


6. В Капана, вече почти напълно пешеходен, цари неуморен труд, а от малките занаятчийници, галерийки и магазинчета те приканват да им погостуваш свежи и красиви млади хора, за които си убеден, че познаваш и сте приятели от много отдавна.7. Точно сега, в събота, в града ядохме първият ръчно направен сладолед с домашно брани череши от пловдивски двор, което ни изстреля едновременно в миналото и в бъдещето и смятаме, че трябва да си го причинете. Мястото - пак там, в карето на изкуствата и сръчността - Капана.

8. Лесно може да срещнете по улиците Иван Тотев - 39-годишният кмет, който боготвори града и неговите хора, които му отвръщат със същото. Личи му, че му е важно да стане. И то става. Ще се снима с вас, ще ви се усмихне и ще ви покани да дойдете пак. Видимо горд от направеното, той изглежда един от здраво работещите градоначалници в страната, също като нашия кмет.9. Сградата на годината, в която се помещава Малката базилика, един античен храм, от който днес са запазени част от изумителните мозайки, от които особено настръхваш, гледайки перфектно запазените гълъби - символ на християнството и елен - идеята за християнската душа. И една великолепна музейна работничка, от онези, дето вече ги няма, и от които ти е драго, че си българин, в български музей, в стар и величествен български град, докато я слушаш да ти говори за българска история.10. Последна, но не по важност, причина: Пловдив е на един час път с кола от София. Така че, всяка програма с включено отбиване дотам си струва откъдето и да я погледнеш!

Вижте Пловдив сега, много е хубаво! Като синоним на надежда!

More All About Life

Написаните желания се сбъдвали. Вижте как да изпратите писмото си до Дядо Коледа

All About Life преди 3 дни

Една от най-обичаните традиции по коледните празници е свързана с писането на писмо до Дядо Коледа. Деца от всички възрасти нетърпеливо описват мечтаните подаръци, а възрастните с носталгия се връщат към топлите и радостни спомени, когато с вълнение и старание са изброявали желанията си за това какво искат да открият под елхата