Следва

По детски...

Колекциите Resort 2016: MM6 Maison Margiela

Великолепна колекция, която пожелахме на мига - това е междусезонната работа за есента на 2016-а на дизайнерския екип на втората линия на Маржела - MM6 Maison Margiela...

All fashion преди 8 години

Великолепна колекция, която пожелахме на мига - това е междусезонната работа за есента на 2016-а на дизайнерския екип на втората линия на Маржела - MM6 Maison Margiela.

Напълно освободени от натиска, който се оказва върху първата линия на марката, от момента, в който, лишен от изначалната си анонимност след назначаването на Джон Галиано за творчески шеф, брандът изведнъж попадна в твърде зоркия ирис на критиците и там стана неприятно горещо (припомняме дебютната колекция на Галиано за Мартин Маржела тук).
Но към круизната колекция на MM6 Maison Margiela Джон Галиано няма отношение, респективно, информационна буря не бива да се очаква.

Което не означава, че работата не буди интерес, напротив. MM6 Maison Margiela е линия, която живее свой живот, и този живот е много модерен, силно цветен, неповторимо свободен.

Дизайнерите на линията умеят да се занимават с конструиране и деконструиране, с епатаж без самоцелното намерение на епатажират, да експериментират с работното облекло и многослойността. Груби куртки от непромокаем материал се превръщат в ръцете им в рокли с паднало рамо и обрастват с огромни джобове.
Под полупрозрачни рокли-потници с тънки презрамки се носят панталони, а отгоре блести и топ на диско пайети . Около шията вместо шал носим завързан пуловер, долното бельо се качва най-отгоре, ботушите се носят вместо панталони - всичко е хем както обикновено, хем така "обикновено", че няма шанс да доскучае. Никакъв, при това.

More All fashion