Следва

Виждам те, гледам те!

Кръвни фешън връзки: Венета Сакалийска, в ролята на майката, и Кайра

Госпожица Кайра е малко Скорпионче на 3 и "пойвина", което обича да танцува, да пее, да рисува, да реди пъзели, да кара колело и да хапва сладичко. Не обича да я лазят мравки...

All fashion преди 8 години

След като те запознахме отблизо със стила на децата на известните, в най-детската от всички седмица, решихме да се върнем обратно на родна почва и да разкажем за една не по-малко чаровна госпожица, която по нищо не отстъпва на звездните си връстници.

Тя се казва Кайра и е дъщеря на родната блогърка Венета Сакалийска. С нейния стил сме те срещали не един път, затова днес тя ни разказва подробно за стила на малката си дъщеря. От първо лице, за това какво е да бъдеш майка на една бъдеща модна икона. Запознайте се!





"Госпожица Кайра е малко Скорпионче на 3 и "пойвина", което обича да танцува, да пее, да рисува, да реди пъзели, да кара колело и да хапва сладичко. Не обича да я лазят мравки!

Мечтае да стане на 18, за да може да кара кола. Аз пък мечтая тя да порасне здрава и нежна, но силна, да открие себе си, но и да запази будния си дух."

За дрехите с любов

Ако в гардероба й има ново попълнение, то непременно изграждаме заедно тоалета й около него. В случаите, в които излизаме, за да играем навън обаче, се стремя да й помагам да подбере удобни дрехи. Все по-трудно успявам да наложа своето виждане за външния й вид. Има си любими дрехи и често държи да си ги облече всички накуп, независимо от моите възражения. В момента слабост са й новата многоцветна пола-пачка от Angel's Face и комплект от тениска с дълъг ръкав, чорапогащник и клин с принт на татуировки от колекцията All For Children на H&M от преди 2 години, които едва тази започнаха да й стават, но успя да поноси съвсем за кратко, заради ранното затопляне на времето и така и не можа да им се нарадва, поради което продължава ежедневно да настоява да ги облича, при това всичките наведнъж. Друга много любима нейна дреха е коженото яке без ръкави Burberry, но полите Angel's Face са й безспорен фаворит. В тях се чувства специална и това определено много й личи. А силата на коженото "яко", както го нарича, осъзна много рано - още с първото му обличане, когато беше само на 2 години.






Цвят и настроение

Като цяло, забелязвам, че поведението й доста се променя в зависимост от дрехите, с които е облечена. Както и обратното - вече започна да си подбира дрехи според настроението. Една вечер миналата седмица заяви, че на следващия ден ще се облече цялата в черно. Така и направи - на сутринта си навлече всички черни дрехи, които успя да измъкне от гардероба, заедно с черни чорапи и черни обувки. Решението й беше категорично и не подлежеше на обсъждане - излезе си така, в целия си черен блясък. Освен, че все по-трудно възприема намесата ми в своя стайлинг, все по-често изказва резки критики по повод моя. Но, въпреки че се влияе доста и от своята "банда" приятелки, много се гордее, когато се облече като мен.



Copy и Paste

Опитвам се тоалетите ни в свободното ни време винаги да си кореспондират по един или друг начин. Не непременно да са еднакви (което е почти немислимо и би било изключително време- и трудоемко, че и скъпо; може би, ако можех да шия, ситуцията би изглеждала другояче, но уви), а по-скоро да бъдат обединени около един или повече елемента, било то цветова палитра, материи, силует, аксесоар и прочее. И двете много се забавляваме, докато съчетаваме аутфитите си, а както и всяко друго нещо, което правим заедно и което доставя удоволствие и на двете, и играта на стилисти ни сближава силно.




Shopping List

Освен когато се обличаме и преобличаме, много обичам и времето, което прекарваме, пазарувайки заедно. Zara е мястото, откъдето най-често пазарувам и за двете. При последното ни дружно посещение в магазина забеляза рокля, много подобна на цвят и кройка на една от нейната дънкови и възторжено възкликна: "Виж, мамо, тази рокля е като моята, искаш ли да ти я купя, много ще си приличаме?" Знам, че тя просто копира това, което чува от мен, но такива моменти ме трогват безкрайно много.

Други магазини, в които намирам дрехи за нея са H&M и Next. Често предпочитам дрехи втора употреба, любимите ми места за добри находки са магазини Frea в Пловдив и онлайн - ebay и OLX. Дизайнерски дрехи избирам главно или втора употреба (ebay и Vestiaire Collective) или от намаленията, като любимите ми бутици за дизайнерски детски дрехи и аксесоари са AlexAndAlexa, Melijoe и Childrensalon. Както за себе си, така и за Кайра, се старая да издирвам малки, независими брандове с ярко изразена индивидуалност, предлагащи нестандартни дрехи и аксесоари на по-приемливи цени. Последните ми 2 такива попадения са ръчно щампованите тениски от серията Auh-Auh на естонците Heavy Mental и слънчевите очила XO на канадската марка SONS+DAUGHTERS. Някои аксесоари като чанти и шапки й давам на заем от моя гардероб, както си споделяме и лаковете за нокти. Когато стане въпрос за обувки, избирам за нея от класиките - Converse, Vans, Dr. Martens, Birkenstock - пак, по възможност, втора употреба. Ако имах момче, между другото, също щях да го обувам в тези марки обувки, но цялостната му визия щеше да е доста по- пънк-рок. Чудесен избор на модели детски обувки както за момичета, така и за момчета, с изненадващо добро качество, откривам и в Zara.



Започнах серия от статии в блога за това точно кое, как и откъде купувам за Кайра, така че можете да прочетете първата тук, а за да научите повече, последвайте EdgyCuts във Facebook.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.