Следва

Спечели 2 билета за Bansko Beat Fest

Да осигурим удобство за най-важните в живота ни: ръководство за перфектен избор на детски матрак

Съществуват толкова много различни видове матраци за детска кошара и всички се рекламират като най-добрия избор за детето...

All About Life преди 8 години

В редакцията ни, за щастие и огромна радост, вече се броят бебета и деца колкото пръстите на ръката.
В началото бяхме само ние, мамите, сега сме ние, но двойно, и тройно, и четворно и така нататък по-щастливи, защото имаме чудните си рожби до нас. 

Естествено, с появата им започнахме да си задаваме и други, по-различни от типичните за ранната и безгрижна младост въпроси, и то въпроси, винаги свързани с най-ценното - децата, оттук и с необходимостта от възможно най-добрия отговор. Защото, когато говорим за здраве, удобство, комфорт и правила на отглеждане на нашите, родни, български деца, място за импровизации няма.

Вече говорихме за зъбките и тяхното опазване, днес говорим за здравия сън, неговата важност и най-същественото условие, за да го осигурим - доброто легълце на сладките принц или принцеса.

Съществуват толкова много различни видове матраци за детска кошара и легълце, че е страшно труден изборът, да не говорим, че всички се рекламират като най-добрия избор за детето ни. Как да отсеем истински добрия матрак? Как да оставим съмненията в миналото и да гледаме само напред, докато се радваме на рожбата как расте?

Представяме ви едно много полезно и подробно ръководство за детските матраци, в което неоценима помощ ни оказа първенецът в производството на качествени условия за сън у нас - българската фирма за перфектни матраци ТЕД, и с което предоставяме най-важната информация, за да подпомогнем избора на перфектния матрак за вашето малко съкровище.

Матракът за детска кошарка се проектира така, че да осигури безопасна повърхност, която да подкрепя детенцето, докато то спи. Матракът за детска кошарка е най-добре да се закупи в момента, в който купуваме и самото креватче, а не преди това, за да може да се напаснат перфектно в момента на покупката. Детският матрак трябва да се използва точно толкова време, колкото детето спи в детската кошарка. Много родители продължават да използват същия матрак дори когато детето им се премести да спи от кошарката в легло, но това не е препоръчителна практика. Матракът за детска кошарка трябва да се използва приблизително 3 години и то в случай, че е правилно поддържан. Това съвпада и с времето, в което детето трябва да се премести от кошарката в леглото. Видимите следи от износване и скъсване са сигурен знак, че е време за смяна на матрака на детската кошарка.

Кои са различните видове матраци за деца в ранна възраст?

Комфортът, който матракът осигурява, зависи изцяло от материала, който съставлява неговата вътрешност. Ако отделите време да научите за ползите и потенциалните проблеми, свързани с всеки един материал, ще можете да вземете информирано решение за това, кой е най-добрият избор за вашето бебе, съветват професионално от Матраци ТЕД.

Детски матрак с джобна пружина



Тук всяка пружина е в отделен джоб, за да се движи независимо. Хубавото на това е, че всяка пружина реагира на тежестта, приложена точно върху нея и така следва извивките на тялото на бебчето и го поддържа перфектно.

Предимства:
- Отлична опора на гръбначния стълб на детето
- Дълготрайност
- Невероятно удобен

Недостатъци:
- Един от най-скъпите детски матраци

За хората, които предпочитат този тип детски матраци, добър избор е матракът Теди. Той е с вградена иновативна покет спринг система - най-модерната ортопедична технология в света по отношение на съня, и предимствата:
- най-добрият избор за деца, които имат проблеми с гръбначния стълб
- отделените в джобчета пружини съдействат за максимална циркулация на въздух - поддържа здравословна среда за здравословен сън
- делим калъф на матрака от 100% фин памук

Детски матрак от пяна



Това са най-леките матраци, което ги прави чудесен избор в случай, че имате сгъваемо креватче, което прибирате, когато не се използва. Има различни разновидности на пяната, която се използва за изработката на тези матраци: полиуретан, бамбукови влакна и латекс са само част от тях. Добре е да знаете какъв вид точно е пяната на вашия матрак. Полиуретановата пяна например, е евтина, но лесно потъва, докато латексовата е по-дълготрайна, но и по-скъпа. Имайте предвид, че различните видове пяна може да имат както различна плътност, така и различни нива на твърдост. В общи линии, колкото по-стегнат и плътен е матракът от пяна, толкова по-безопасен е за вашето бебе. Дебелината му също може да варира.

Предимства:
- Лек, защото единственият материал във вътрешността му е пяната
- Предлага се в широк набор от размери

Недостатъци:
- По-малотрайни от други видове матраци
- Не се препоръчват за дългосрочна употреба

За хората, които предпочитат този тип детски матраци, добър избор е матракът Теди Флекс. Сърцевината му е от висококачествена полиуретанова пяна и е подходящ за по-активни малчугани. През нощта той ще им осигури максимално добра почивка и ще ги зарежда с нови сили за следващия щур ден., а предимствата:
- отлични ортопедични свойства
- средна твърдост - подпомага правилното формиране на костната система на новороденото
- делим калъф на матрака от 100% фин памук

Детски матрак със спираловидна пружина



Заради витите пружини вътре в този вид матраци, те са доста тежки. При този вид повече пружини не означава по-добър матрак. Избягвайте евтинити матраци от този вид, защото ще скърцат с всяко движение на детето.

Предимства:
- Траен
- Поддържащ
- За дългосрочна употреба

Недостатъци:
- Тежък
- Лошо изработените матраци от този вид може да скърцат

За хората, които предпочитат този тип детски матраци, добър избор е матракът Сан Ремо. Той е класически модел, изработен от качествени материали и е проектиран така, че да спомага за правилния растеж на детето. Той е със следните основни предимства:
- отлични ортопедични свойства
- осигурява идеална поддръжка за крехкия гръбначен стълб на бебето
- въздушни отвори - осигуряват добра циркулация на въздуха, което предпазва от задържане на влага или миризми.
- с най-ниска цена от матраци Тед

Детски матрак с мемори пяна



Предимства:
- Приема формата на тялото на бебчето
- Връща се към нормалната си форма след това
- Намалява циркулацията на въздух, което води до затопляне

Недостатъци:
- През лятото може да държи прекалено топло
- Не може да се обръща (да се използва и от двете страни), защото отдолу има пружини, над които е сложена мемори пяната.

За хората, които предпочитат този тип детски матраци, добър избор е матракът Сандвич лукс. Той е специална разработка без пружини, изработен от качествени материали. Предимства:
- добра циркулация на въздуха
- високо ниво на комфорт
- ортопедични свойства - осигурява анатомична опора на гръбначния стълб на детето

Естествен органичен детски матрак

Изработен е от естествени материали и влакна. Най-често използваните материали за изработката на такива матраци са:

Необработена вълна: естествено огнеопорна и устойчива на домашен прах.
Органичен памук: дишащ материал без химикали.
Естествен латекс: естествена алтернатива на пяната на нефтена основа.
Кокосови влакна: Силно дишаща материя.

За да сте сигурни, че матракът е изцяло от естествени материали, ви препоръчваме да прочетете предварително различни мнения на потрбители или да попитате директно производителя, за да ви информира.

Предимства:
- Без химикали
- Не предизвиква алергии
- Дълготраен
- Силно дишаща материя

Недостатъци:
- Не се намират лесно, но може да се поръчат
- Необходимо е повече проучване преди да се закупи
- Твърдостта варира между различните материали

Всичко останало, което още не знаем, а е добре да знаем, за да спим и да сънуваме с удоволствие е на сайта на Матраци ТЕД.


 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.