Следва

На високо

Men’s Exhibit: 10-те най-добри визии от модната седмица в Лондон

Лондон винаги е бил със сложен характер, когато става въпрос за стил. Британските дизайнери умеят да интерпретират съвършено добре както традицията, така и съвременните, постоянно променящи се кодове на мъжкото облекло...

All fashion преди 8 години

Лондон винаги е бил със сложен характер, когато става въпрос за стил. Британските дизайнери умеят да интерпретират съвършено добре както традицията, така и съвременните, постоянно променящи се кодове на мъжкото облекло. Най-добрите визии за Пролет/Лято 2016 обаче са като мост между тези две екстремно далечни стилови естетики, правейки остър, но и интелигентен завой около класическите мъжки елементи.

Независимо дали говорим за карираното палто на Lou Dalton с уголемени джобове, напомнящото на bomber яке в маслинено зелено на Casely-Hayford, или дългия минималистичен тренч на J.W.Anderson с пристягане около кръста и врата, лондонските дизайнери от Мъжката седмица на модата в анлийската столица, която приключи току що, предложиха реален шанс за заигравка с реалността.

Другите възможности за интерпретация включват: oversized якето в boxy силует и черна мрежа на Christopher Shannon; перфектната лятна тениска в райе с удължени и широки ръкави от Margaret Howell; синята парка, облечена върху карирано яке и кореспондиращите им шорти от E. Tautz.

Или пък сивият суитчер на Christopher Kane, пресъздаден като част от почти архитектурно наслагване на материали от най-различно естество. По време на Лондонската модна седмица видяхме още свежо пресъздаване на класическия красиво скроен костюм, като този на Hardy Amies в почти прозрачен плат и предположението от Wales Bonner, препращащо ни в 70-те.

Макар и на пръв поглед колекцията на Craig Green да е предимно игра на сигурно, благодарение на оранжевите, зелени и жълти тонове, забележителни акценти не липсваха. Като например костюма от деним в релаксирана кройка и кимоно акценти около талията, който, подобно на останалите най-добри визии, се отличава с непринуденост и сила.

More All fashion