Следва

Много обичам детството си! Искам да замразя момента, в който се прибирам от училище, нямам домашни и излизам да си играя с децата!

Дизайн за вдъхновение: 20 филма, които трябва да гледаме преди да декорираме дома си

За дизайн вдъхновение този петък, изготвяме кратък списък с препоръчителни филми, които да гледаме преди да предприемем каквато и да е стъпка в декорирането на дома...

All About Life преди 8 години

За дизайн вдъхновение този петък, изготвяме кратък списък с препоръчителни филми, които да гледаме преди да предприемем каквато и да е стъпка в декорирането на дома. Те предлагат един истински терапевтичен поглед към различните стилове през годините и със сигурност, ще подтикнат да попременим с нещичко или пък, защо не, цялостно къщата.

Ето ги и 20-те забележителни филма, идващи съвсем навреме за петъчно-съботния кино маратон и предстоящото интериор планиране.

Абсолвентът
Макар филмът да запечатва по брилянтен начин скуката, която изпитват мнозина току-що завършили университет млади хора, всъщност стилният 60-тарски декор е още по-вълнуващ. Още от приветливата къща на семейство Брадок, изчистеното и модерно жилище на Робинсън, та чак до иконичните стаи на хотел Taft, "Абсолвентът" предлага множество интериорни вдъхновения.

Великият Гетсби
За тези, които искат да посипят дома си с малко бляскав прашец, версията на Баз Лурман върху "Великият Гетсби" е задължителна да се види. Всяка една от показаните стаи има свой собствен характер, до една впечатляват с грандиозност и достоверно показват духа на 20-те.

Сложно е
Нанси Мейерс е добре позната с впечатляващите декори, които избира за филмите си, но "Сложно е" обира овациите. Невъзможно е да гледаш без поне веднъж да замечтаеш да сготвиш нещо в кухнята или да се сгушиш в уютната дневна, засипана с кашмир.

Полунощ в Париж
"Полунощ в Париж" преминава през различни периоди на времето като в почти всяка сцена се наблюдават спиращи дъха интериорни решения. От нощните клубове на 20-те до съвременния и модерен хотел, филмът предлага все коренно различни стилове, но те до един успяват да изглеждат страшно съблазнителни.

Самотен мъж
Само при споменаването на името Том Форд става ясно, че декорът във филма е феноменален. Наслояването на мотиви, принтове и коренно различаващи се текстури, представя една красиво стилизира версия на 60-тарския интериор, която би заинтригувала всеки почитател на този период.

Закуска в Тифани
Апартаментът на Холи Голайтли е живото доказателство, че по-малкото е повече. Макар и да няма почти никакви мебели в своя нюйоркски апартамент, всяка една вещ в него успява да хване окото.

Дяволът носи Прада
Дори и да не става всъщност въпрос за дом, офисът на Миранда Пристли побира една от възможно най-красивите стени-галерии. А и къщата й в града също не е за изпускане.

500 дни лято
Спалнята на главната героиня Самър е приветлива, топла и чудата, като остава далече от кичозното. Всеки, който иска да вкара малко цветове и мотиви в жилището си, би научил поне едно-две неща. А за тези, които обичат приглушените тъмни тонове, биха могли да намерят вдъхновение в ергенския апартамент на Том.

Бащата на булката
Макар и екстериорът на къщата да отвлича цялото внимание, интериорът също заслужава своя звезден миг заради уюта и оживлението, което носи. Домът перфектно илюстрира същността на шаби шик, но с един по-елегантен завършек.

Не казвай сбогом
Дори и да е мрачен и злокобен филм, кухнята в къщата никак не е за изпускане.

Шантава седмица
Почти цялото действие във филма се случва в семейната къща на семейство Алтман, така че брилянтният дизайн не е никак изненадващ. И макар цялостната история да не е винаги весела, вълшебното съчетание от мотиви и цветове внася едно постоянно чувство на приветливост.

Амели
Класическият френски филм предлага множество инспирации, благодарение на богато наситените цветове и винтидж детайли. Да създадеш червена спалня, която да отпуска вместо да напряга сетивата, е сложна задача и затова "Амели" заслужава аплодисменти.

Бийтълсжус
Ако имате афинитет към авангарда, "Бийтълджус" е най-добрата филмова инспирация. С тъмните почти готически цветове и шантави мебели този филм демонстрира най- доброто от абсурдизъм дизайна.

Под слънцето на Тоскана
Феновете на класическите италиански вили трябва да хвърлят по едно око на филма. Със сигурност ще се вдъхновите, гледайки как главната героиня обновява току-що купената си къща в Тоскана.

2001: космическа одисея
Макар и научно-фантастичният сюжет на филма да не изглежда като най-доброто вдъхновение за интериорни решения, той всъщност предлага един нетрадиционен поглед, който би се харесал на почитателите на класически и модерни стилове.

Яж, моли се и обичай
Лиз Гилбърт повлича зрителите на едно чудно пътешествие по света, преоткривайки себе си, и с достатъчно спирки за наблюдаване на прекрасни екзотични декори. Но освен интериорни вдъхновения, филмът може и да доведе до неконтролируема жажда за пътешествия.

Имате поща
Не е изненадващо, че една от най-обичаните романтични комедии очарова и с уют в декора. Спалнята на главната героиня директно говори за топлия й и приветлив характер. А феновете на шаби шик ще бъдат запленени от целия й апартамент.

Кланът Тененбаум
Всеки един от филмите на Уес Андерсън е празник за очите, но няма друг който да надмине "Кланът Тененбаум" по интериорно съвършенство. Всяка една от стаите в семейното имение е подписана с почерка на Андерсън в наситени нюанси и неочаквани акценти като например зебровите тапети.

Колко Шанел и Игор Стравински
Този филм е идеален за хората, които мечтаят в черно и бяло. Интериорът е запазен изцяло в монохромната гама, а интересните принтове и мотиви предпазват от усещането за прекалена статичност и скука.

Долу любовта
Красивият розов апартамент на Барбара Новак покрива всякакви изисквания, благодарение на ярките цветове и смелите модерни решения при мебелите. А и кой би върнал разкошната тераса на покрива?

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.