Следва

Колкото и прозаично да звучи, често се връщам в мислите си към момента, в който акушерката ми показа Аника

Как изглежда най-красивият сватбен букет, ни разказват в това интервю!

L'amour des fleurs са много симпатичен бутик за цветя в центъра на София, който ни дава отговори за тенденциите в сватбените букети за летен сезон 2015...

 

All About Life преди 8 години

L'amour des fleurs са симпатичен бутик за цветя в центъра на София, от който ще си тръгнете с китка любов когато и да влезете там. Поискахме точто те да направят китката за нашата страхотна сватбена сесия, като междувременно ги хванахме във флорална крачка и ги помолихме да ни разкажат за тенденциите в цветната мода напоследък. Ето какво разбрахме:

V.S. Кои цветя и в кои случаи подчертано символизират любов? L'amour des fleurs вероятно знае това по-добре от всеки друг. И съответно - има ли цветя, които символизират обратното на любов и трябва да избягваме, когато избираме букет за булка?
L. f. Традиционно за сватбени букети използваме рози, бледи и в нежни цветове. В момента много се харесват и екзотичните орхидеи и антуриуми. Но с това не се изчерпват символите на любовта при цветята, всеки човек си има любимо цвете и за него това може да е символ на любовта. При булченските букети избягваме хризантемите и карамфилите, това е наш, цветарски закон.

V.S. Има ли мода в цветята по принцип, в начина на опаковане, в начина на поднасяне, като при всяко друго нещо? Каква точно е тя сега?
L. f. В момента са модерни смели комбинации на цветя и цветове – градински и полски цветя, съчетани с редки и екзотични техни събратя. Опаковането е по-изчистено, изцяло от естествени материали, за да изпъкнат цветята. За поднасянето клиентите все повече се доверяват на куриери, има и такива, които държат на най-нестандартната възможна опаковка, за да се получи изненада. Например букет, опакован в кутия, като микровълнова печка.

V.S. А модата в сватбените букети, как наблюдавате да се променя тя в последните години и каква е в момента?
L. f.
Наблюдаваме много нестандартни идеи на нашите клиенти, правили сме булченски букети от лимони, както и такива с люти чушки. Ако става дума за мода, може би трябва да кажем, че все повече използваме полски, градински и горски цветя, като ги аранжираме в свободни и неангажиращи форми, точно, както направихме и за вас. Сега е на мода полският букет, такъв, какъвто бихте го набрали, разхождайки се из нивите и смело късайки цветя.

V.S. Колко тежка е думата на флориста? Слушат ли препоръките ви клиентите? Давате ли често такива?
L. f.
Повечето имат предварителна идея, но са готови да се вслушат в съвета ни и да направят някои промени и допълнения. При всяка поръчка заедно обсъждаме детайлите и почти всички клиенти ни се доверяват. Ние сме много щастливи да имаме работа, при която можеш да видиш реакцията на клиента.

V.S. Какво напоследък искат жените, когато са булки? Най-невероятните капризи, най-точната визия? Идват ли с готова концепция?
L. f.
Всички искат да получат най-красивия букет! Някои имат много точна представа за това как ще изглежда той, често ни носят снимки на различни детайли от идеята си, което е добре, тъй като ни дава по-ясна представа. Наскоро правихме букет от много конкретен вид орхидея, който се внася само с предварителна поръчка, също така се случва да правим поръчка за цветя, които не са характерни за сезона (люляк или божури – зимата, често пролетните цветя са желани през зимата или есента).

V.S. Как изглежда най-прекрасния букет тази година? Опишете ни обем, видове цветя, височина, символика?
L. f.
Различни видове рози (малки, средни и големи) в различни цветове. Аранжирани небрежно на различни нива с много малко зеленина и треви. Свободни дръжки, което означава вързани на едно място със сатенена панделка. Около 30 см в диаметър и 25 см висок. Символизира красотата на нюансите и богатството на формите.

V.S. Случва ли ви се все още да поръчват по два букета - един за булката и един за хвърляне? Преди години това си беше традиция.
L. f.
Все още се практикува, но все по-рядко. Имахме интересен случай, свързан с малко инженерна мисъл и конструиране. Поставиха ни задачата да изготвим букет за хвърляне, който да се разделя на три във въздуха, по един за всяка шаферка, получи се доста сполучливо.

V.S. Какво предпочитат булките на 2015-а - по-пищни и големи букети или по-малки и семпли? Все още ли е ангажимент на кумата да го плати?
L. f.
През тази година правим букети, аранжирани от много и разнообразни цветя, но семпли като цветове и форма. Все още кумата се грижи за плащането, дори понякога ни се случва булката да не участва в избирането на букета.


V.S. На коя българска известна жена бихте искали да направите булчинския букет?
L. f.
Рут Колева.

V.S. Ако не работехте с цветя, щяхте да ...
L. f.
Не работим.

V.S. И за финал, защото, не се знае, току-виж тия дни ни поискали ръката, най-красивият букет за Булката на Лято 2015 изглежда така..

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.