Следва

Всички носят... Временни татуировки

Седмица на висшата мода в Париж: Dior Haute Couture, Есен 2015

Страхотна колекция на белгийското момче Раф Симънс за високата мода на Диор за есента...

All fashion преди 8 години

Страхотна колекция на белгийското момче Раф Симънс за високата мода на Диор за есента.
За разлика от предния кутюр на Dior, когато акцентът падна върху латексовите високи ботуши и гащеризони като за анимирани герои, дословно заимствани от Пучи, този път тържеството и богатството на показаното върнаха силата на мотива, с който Раф беше назначен на най-високия пост в модната къща три години назад.

Кутюрната есенна колекция, представена вчера в двора на Музея Роден, показва почит към експеримента, силно характерен за Симънс, за когото критиците отдавна твърдят, че нещата му се получават 50 на 50. Именно рискът и стъпката встрани правят това му дефиле просто вълшебно.

Новата колекция Dior Couture не е новаторска в обичайни прочит на думата, но е безкрайно красива и именно в това - леко неочаквана. За отправна точка на Раф Симънс този път служи прочутият триптих на Йеронимус Бош "Градината на земните удоволствия". Оказва се, че дизайнерът отдавна е увлечен по композицията на великия холандец, и обмисля как да използва този сюжет. Разбира се, очевидни решения от типа да-пренесем-картината-върху-дрехата-като-я-принтнем, не можем да очакваме от Симънс и той оправдава тази нагласа - в цялата колекция няма и намек за детайли от самия триптих, но цялото шоу е стопроцентова негова реконструкция.

Основната идея лежи в съчетанието на абсолютно противоположни теми, които съжителстват най-обичайно в света, в който живеем всички ние: твърдост и мекота, светлина и мрак, невинност и агресия. Да се смесят тези неща на подиума за дизайнера се оказва лесно: тъмнината (и по-точно сексуалността, защото основното противопоставяне се разиграва именно в двойката невинност-порок) е представена в голямата си част с обемни плащове, под които би могло да се крие всичко, но на първо виждане те скриват най-често само прекрасни широки панталони. И роклите - дълги и тънки като кабел, които изглеждат скромни и привидно сдържани, докато момичето крачи право към вас и се оказват максимално прелъстителни, едва що то се завърти и на сантиметър встрани: дългото платно от тъкан по ръбовете е скрепено само с тесни блестящи нишки.

Новото момиче на Dior - Риана, вероятно няма да пропусне шанса за пореден път да блесне на червения килим именно с такава рокля: знаем, че Диор обичайно облича публично "благодарната" за експерименти певица.

"Райските" рокли също е лесно да бъдат различени, макар че някои от тях, полупрозрачните, също са твърде изкушаващи.
Особено интересни са eдиничните кожени ръкави, ризниците, футуристичните сандали.

Но и всичко останало.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.