Следва

Нюйоркската седмица на модата - кой и как преживява кризата

Британският дух на Aquascutum

Aquascutum е един от луксозните английски брандове с история и традиции. Създаден преди 155 години, той е един от...

All fashion преди 15 години

Aquascutum е един от луксозните английски брандове с история и традиции. Създаден преди 155 години, той е един от водещите лейбъли в традиционната английска мода като впечатлява с елегантна, модерна визия, перфектна изработка и класическа линия с лека доза провокативност и дъх на модернизъм.



Aquascutum започва като малка фабрика в Лондон, която е специализирана в създаването на палта, дъждобрани и тренчкотове. Марката е на световния пазар вече век и половина, благодарение на усета си за линия, материя и тенденция.

Като луксозен бранд Aquascutum създава красиви дрехи с перфектна изработка, която съчетава традиции в шева и много ръчна работа, а дизайнът и вниманието към детайла са издигнати на пиедестал при марката. Това е философията на класическата английска марка, която съчетава в себе си откривателски дух, традиция и много лукс.



За сезон пролет/лято 2009 колекцията съчетава в себе си идеята за вечната елегантност свързана с нежността и комфорта, но в известна степен доста дръзка.

Колекцията е вдъхновена от дългите патувания по море и суша. Представи си млада девойка, която обикаля Европа с влак и пътува към необятна Америка с кораб. Много ретро, много шик, много елегантно. Точно такава е и историята на новата колекция.

Колекцията проследява историята на едно младо момиче с авантюристичен дух. Къси жакети, клоширани панталони, вталени сака, дантелени костюми, костюми от силно вталени сака с издължена кройка и къси широки панталони, къси и дълги рокли с набори, малки рокли от нежна коприна с ръчно пришити мъниста.
Цветовата гама започва от нежно бяло, минава през светлосиво, докато достигне до по-ярки нюанси на този цвят и достигне до наситено черно.

В колекцията на марката за предстоящия сезон се наблюдава разработване не толкова на модерна визия, а повече на класическа линия с леко издължен елегантен силует.



Изцяло в brit-luxury стил. На предстоящата Седмица на модата в Лондон очакваме да ни поднесът същата прецизна, умерена, изчистена, но секси елегантност, както го направиха миналата година.

More from View Sofia

More All fashion