Следва

Дневно парти във водата

FASHION STARTER: Ник Уустър и неговите правила за стил

Миналата седмица ви показахме малко от него, вие много го харесахте и за това решихме да ви дадем пълната доза Ник Уустър...

All fashion преди 8 години

Миналата седмица ви показахме малко от него, вие много го харесахте и затова решихме да ви дадем пълната доза Ник Уустър, защото в случай, че сте живели в гората през последните 3 години, въпросният мъж (пълно име: Никълсън Уустър) е цар на мъжкия стрийт стил. Освен това, откакто започва да се разхожда напред-назад по модните седмици с безупречен и характерен стил, става директор на отдела за мъжка мода в Bergdorfs и Neimans (да, той някак си успява да работи и на двете места едновременно). Ник е вдъхновител на същата неистова фотографска истерия като Ана Дело Русо и Мирослава Дума.

Разбира се, всичко това има причина - този човек е истинско злато, когато говорим за стил. Един бегъл поглед към някои от неговите аутфити ни е напълно достатъчен, за да сме сигурни, че Уустър знае какво прави. На първо място, има достатъчно Yohji, Thom Browne, Carven и Mark McNairy, за да запаси целия мъжки отдел в Barneys. И това без дори да сме споменали колекцията му от аксесоари, която трябва да се види, за да повярваме - оксфордки, ботуши, пъстра колекция от безопасни игли за килт, с които затваря своите много, много ризи; пищни брошки и игли, които носи като бутониери (“Мога да намеря нещо, което да купя буквално навсякъде", споделя той за наистина значителната си колекция, която ни се иска да видим) и не на последно място, обувките, толкова, че дори всяка жена би му завидяла - Jeffrey Top Siders и Célines с животински принт, това е само малка част от съкровищата там.

Всичко това се комбинира перфектно в образа на Ник Уустър, идеал за джентълмен и човекът марка, който перфектно успява да се пласира в професията си, защото освен гореспоменатите длъжности е бил дизайн директор на Ralph Lauren, президент на John Bartlett, развивал е тенденциите в JC Penney - фактът, че рядко остава за дълго някъде (винаги по свой избор) предполага, че се стреми към нещо извън обичайното. И може би тук се намесват социалните мрежи.

Неговите тогава над 200 000 (сега двойно повече) последователи в платформата за споделяне Instagram е причината миналата година да привлече вниманието на Lardini Group, италиански производител, който в последствие взима г-н Уустър за посланик на марката Lardini, което пък довежда до раждането на колекция Wooster + Lardini - четири якета и същия брой панталони, няколко бермуди и разнообразие от аксесоари.

Но все пак Ник казва “Никога не бих се нарекъл създател или дизайнер. По-скоро съм нещо като смесител или DJ, който взима две неща, които по пинцип не стоят добре заедно и ги прави да стоят добре”.

Сещаме се, че Николас Буре, съосновател на “Двореца на изкуството на Токио” в Париж, веднъж смело казва, че DJ-ите са доминиращите културни фигури на нашето време. И без съмнение стандартните техники на смесване и комбиниране са проникнали във всяка форма на културно изразяване, включително и в модата.



"Винаги съм казвал, че Ник е Шер на мъжката мода", казва Ед Филиповски, президент на KCD, магнат в модната индустрия. "Ник винаги изглежда добре в дрехите."

Подобно на Шер, г-н Уустър безмилостно, но с по-проницателен поглед, използва заобикалящата го култура за вдъхновение и непрекъснато трансформира стила си. Също като Шер, той очевидно е имунизиран срещу неувереност, съмняваме се да го мъчат често мисли “дали е подходящо облечен.” Назад във времето, когато е тинейджър в Канзас през 70-те, родителите на бъдещата модна икона често го спират на врата с въпроса: “Наистина ли искаш да излезеш така?”, а отговорът винаги е “Да”!

“Аз съм може би един от най-страхливите хора на света, но не и когато става въпрос за мода", казва той. Точно тази смелост му носи множеството фенове и последователи, които го боготворят и копират неговия стил, който приятно се разполага на границата между комерсиалното и уникалното. За щастие, за неговата фен база, мистър Уустър е едновременно страстен купувач на облекло, но и изненадващ прагматик.

След като научава всичко за конците и копчетата като търговски асистент на местен галантерист, младият Ник се пробва като журналист в университета в Канзас, отправя се към Ню Йорк, попада в модната търговия на дребно и се забавлява от сърце през годините, предшестващи появата на СПИН. И през цялото това пътуване запазва своето рафинирано чувство за стил, за което казва, че е вродено. "Някои хора се раждат с було, а аз съм роден в сако."

За Ник да се облича всеки ден е екзистенциален акт, възможност човек да се композира наново всяка сутрин без значение дали Томи Тон чака на улицата с камера. Въпреки че признава, че му отнема четири часа от момента, в който звънне будилник до момента, в който е на входната врата. Но само 20 минути от тях са прекарани в обличане. "Не го мисля много, просто се обличам според времето, то диктува какво нося.”

Да изглежда добре е по-малко от суета за г-н Уустър и повече израз на правилния етикет. Самият той казва, че това"Показва какво мислите за другите, когато полагате усилия да изглеждате възможно най-добре.” И, да, признаваме си, и ние сме пленени от неговия безупречен усет към стила и защото не можем да му се наситим събираме още десет истини за стила му, споделени от самия него:

1. Ако не можете да си позволите Rolex, купете нещо също толкова интересно в другия край на спектъра като Luminox, те наистина са страхотни. Не си купувайте часовник, който подражава на Rolex.

2. Обърнете нещата и вместо небрежна риза и официален панталон, защо не перфектно закопчана такава и небрежно нещо надолу. Обичам смешни панталони.

3. Ако ще си играете с цветовете, започнете с един. Ако изберете жълто, всичко останало трябва да е в синята и сива гама. Да, аз съм известен с това, че нося ярко зелено и розово едновременно, но не го правя често. По-голямата част от гардероба ми е в сиво, бяло, каки, маслено зелено и малко черно.

4. Ако все пак положите усилие да носите вратовръзка, завършете с проста игла. Не декоративна, голяма или забавна, просто нещо функционално.

5. Шоколадово кафяв колан с катарама си отива с всичко от дънки през чино панталони до такива от костюм. Той може да ви струва $ 1000, но това е една добра инвестиция.

6. Ако сте слаб, висок и млад, носете панталони с ръб. Те акцентират върху всеки недостатък, така че внимавайте с тях, ако не сте с перфектната фигура.

7. Имам една добра система за опаковане, когато ми се налага да пътувам. Саката трябва да бъдат обърнати наопаки, за да се запазят раменете, и "сходните" неща вървят заедно. Панталоните на дъното, саката най-отгоре. Чорапите и бельото са навити.

8. Трябва да се чувствате удобно докато пътувате, но това не е извинение, за да изглеждате като простак. Просто носете свободни панталони или обувки с размер по-големи. Направих грешката да нося тесни обувки в самолета и глезените ми бяха с размерите на бедрата ми когато слязох.

9. Аз съм голям фен на сълзотворни листове за вдъхновение. Tumblr е най-доброто място за съхранение на такива неща, дори не трябва да ги поствам, просто ги харесвам и те се събират в цял списък с неща, които ме вдъхновяват.

10. Не се водя от модата, когато става въпрос за татуировки. Истинската причина кожата ми да е покрита с мастило е, че съм много светъл, така че вместо да се притеснявам дали не съм прекалено блед си помислих: "Защо, да не я покрия с татуировки?"

















 

More All fashion