Следва

Ново 20! Риана стана дизайнер на чорапи

Точно 8 спортни лейбъла, които модният радар засича отново

Щипка носталгия от ретро брандовете в спортния аутфит...

All fashion преди 8 години

Щипка носталгия от ретро брандовете в спортния аутфит.

Носталгията се е превърнала в нещо като поп-феномен през последните години, особено с прехвърлянето на първото десетилетие на новия век, бутайки решително 80-те и 90-те в ретро зоната. При подобно възраждане на стилове от миналото ставаме свидетели как добре познатите ни марки отново набират скорост, подновявайки обсесията към old school-а. И със спортния лукс доминиращ в трендовете от индустрията изобщо не е изненадващо, че някои класически имена преживяват своя ренесанс 10, 20 или 100 години по-късно.

И така, нека отново ви представим 8 спортни лейбъла, които модният радар отново засича – някои от които със сигурност сте запомнили още от първоначалното им появяване.

Champion



Те започват да произвеждат дрехи за атлети в далечната 1919 г., проектирайки спортното облекло за професионални спортисти. Марката преживя своя разцвет през 90-те, налагайки се като такава, приобщила спортния към стрийт стила за хора, предпочитащи по-небрежния и удобен аутфит. Champion отново щурмува модните класации като последната година се обединява с Wood Wood, Todd Snyder и Urban Outfitters, за да върнат ретро модели към нов живот.

Могат да се закупят от champion-eu.com.
Препоръчваме: Champion Satin Varsity Jacket, на цена от 115 паунда



Ellesse



Още един бранд добил популярност през 90-те. Италианците от Ellesse се връщат заедно със суичърите с ясно очертани и удебелени слогани, за да задоволят апетита на винтидж любителите по целия свят. Лейбълът остава верен на оригиналните си дизайни като преиздава ключови модели със съвременни елементи за по-облагороден вид. 

Можете да закупите от сайта на ASOS.
Препоръчваме: Ellesse Sweatshirt With Classic Logo, от ASOS за 40 паунда

Le Coq Sportif



Нека всички притежавали някога анцуг от Le Coq Sportif да вдигнат ръка! Ние, да, със сигурност, с дръзката естетика на бранда, решен да се завърне с ясна насоченост към средата на 90-те. Френският лейбъл представя своите signature модели през 1948 г. и оттогава се превръща в официална униформа на страшно много спортни отбори – най-отличителен е Everton F.C. Ако обаче не сте футболен запалянко, не се притеснявайте – марката се фокусира върху винтидж облеклото, нарочено да се носи от модерния градски човек. Ние сме специални фенове на техния обхват ретро-инспирирани продукти за вело-спорт.

Можете да поръчате от сайта им – lecoqsportif.com.
Препоръчваме: Ultra Light Jersey от Le Coq Sportif 66.50 паунда

Fila Vintage



Крайъгълен камък за субкултурата на футболните casuals през 80-те, Fila пази своето място в сърцата на почитателите си още със стартирането си в края на миналия век. Днес марката продължава да държи здраво юздите, пускайки диапазон от класически автентични модели в своя винтидж съб-бранд. От оребрените track jackets до поло ризите, клиентите им ще отпътуват обратно към 80-те за нула време.

Поръчваме от fila.co.uk
Препоръчваме: Fila Settanta Track Jacket за 65 паунда

Reebok



Популярността на Reebok никак не показва следи от засечка или колебание през цялото му продължително съществуване, оставайки един от най-успешните спортни брандове в света още от откриването му през 1895 г.. Обаче именно манията по маратонките през 80-те и 90-те го цементира като водещ в спортната мода с ключовите силуети на Pump и Classic, които веднага се превръщат в must-own артикул. И до ден днешен тези модели се произвеждат, разбира се, с някои подобрения и нови технологнични особености, които дърпат наследствените дизайни на марката на съвсем друго ниво.

Купуваме от – reebok.co.uk
Препоръчваме: Reebok Classic NPC UK II Trainers за 62 паунда

Saucony



Обувките за тичане са специалитет на US марката в продължение на десетилетия както за професионални атлети, така и за начинаещи бегачи. Веднъж станали известни с практичността си, през последните години те се възраждат в своите класически силуети, все така желани от феновете на маратонките по света, най-вече заради семплата им, но впечатляваща естетика. Сегашните им колаборации включващи марки като Club Monaco и Penfield, както и ограничени бройки модели, помагат на Saucony лека-полека да навлезе зоната на лукса и да се превърне в ключов играч на терена за производство на спортни обувки.

Пазаруваме от saucony.co.uk.
Препоръчваме: Saucony Suede Shadow 6000 Sneakers за £95

Kappa



Kappa е друг италиански лейбъл, от който се снабдяват, както професионални атлети, така и тези, чието хоби е спортът. Именно те осигуряват официалната спортна екипировка на много футболни, баскетболни и хокей отбори по света. Въпреки че все някой спортен фен ще пази спомени за техните попър панталони (закопчаващ се
отстрани тик-так) със супер голямо лого, сега марката се фокусира върху по-въздържан, техничен стил едновременно за тренировка и дневно облекло.

Намираме всичко на kappa.com.
Препоръчваме: Kappa Track Jacket, може да се закупи и от ASOS, на цена от 45 паунда

Umbro

Диамантеното лого на Umbro със сигурност ни припомня за училищните дни – обемисти раници, чорапи с лого и подобни. Създаденият в Манчестър лейбъл създава атрибути, които отиват доста по-далече от целевото си предназначение, а именно, че успешно се вмъкват в стила на младежите от 80-те и 90-те. След като бива погълнат от Nike през 2007, брандът преминава през нещо като префасониране и така на фокус идва футболът и по-винтидж облеклата. Залагат на класически, стилни артикули, които обаче запазват автентичните си характеристики.

Взимаме си от umbro.com.
Препоръчваме: Umbro 1990s Training Away Football Jersey за 45 паунда

More All fashion