Следва

Подготовка за един кутюр - как се случва тя при Christian Dior

Най-запомнящите се колаборации между световни брандове и изпълнители

Презумпцията е, че тези личности, със своите история и слава, носят по-дълбоко послание от непознати красиви лица на модели...

All fashion преди 8 години

С все по-голямото насищане на пазара не е изненадващо, че модните брандове търсят нови маркетингови стратегии и напоследък често се обръщат към известните личности, за да красят техните рекламни кампании. Презумпцията е, че тези персони, със своите история и слава, носят по-дълбоко послание от непознати красиви лица на модели.

Известните личности са от всякакви сфери, но особено силна е връзката между модата и музиката. Резултатът са запомнящи се колаборации между световни брандове и изпълнители. Обръщаме се към по-интригуващите от тези партньорства, отчитайки, че намирането на перфектния музикант за една кампания не е толкова лесна задача. Необходимо е споделено разбиране за стил, без сходството да бъде твърде очевидно. Начело с Еди Слиман и неговите страхотни рок-кампании за Saint Laurent, обобщаваме по-запомнящите се колаборации между модата и музиката, 10 на брой:

Saint Laurent Paris Music Project
Еди Слиман, креативният директор на Saint Laurent обича сам да снима своите вдъхновяващи кампании, а резултатите му са главозамайващи. В своя черно-бял музикален-моден проект, той снима редица икони, поименно Мерилин Менсън, Кортни Лав, Ариел Пинк, Ким Годрън, B.B. King, Beck, Чък Бери, Джери Лий Люис.

Мерилин Менсън и B.B. King

Чък Бери и Джери Лий Люис

Ариел Пинк

Кортни Лав

Daft Punk

Ким Гордън

Кание и Риана за Balmain

Постоянните усилия на Кание да се интегрира в модния свят доведоха него и съпругата му Ким до появата им в реклама на Balmain. Според творческия шеф на парижката марка, Оливие Рустейн, двойката „символизира семейството на новия свят“. Съгласни или не с неговото твърдение, кампанията символизира новите влияния в модния свят. Предишното лице на Balmain беше Риана, която има и други интересни колаборации, както ще видим по-нататък.

A$AP Rocky за DKNY

Изпълнителят A$AP Rocky вероятно не е първата асоциация, която правим с DKNY, но марката го избира за лице в кампаниите си наред с Кара Делевин, за да илюстрира уличния, младежки стил, с който се стреми да се асоциира напоследък.

Ерика Баду за Givenchy

Със своя приказно див стил, нео соул певицата е избора на Рикардо Тиши за лице на бранда през 2014, а резултатът е невероятно красив, въпреки, че певицата никога не е стремяла да се асоциира с луксозната мода. Тиши нарича Ерика своята „икона мечта“ и с нея стартира серия от партньорства с цветнокожи модели.

Лейди Гага и Мадона за Versace

Появата на Лейди Гага в есенно-зимната кампания на Versace през 2013 не е изненада, предвид, че и двете страни имат характерен, провокативен стил. Изненадващото в снимките е колко много поп звездата прилича на матриарха на марката, Донатела Версаче. Тази година пък лицето на Versace e не кой да е, а самата кралица на попа - Мадона.


Риана за Dior

Скоро обявената колаборация между Риана и Dior има особено значение, тъй като Рири е първото чернокожо лице на френската къща. Това е част от цялостната стратегия на модернизация на Dior под управлението на Раф Симънс. Тези колаборации може да са новост за Dior, но не и за Риана. Тя не просто е била лице на различни марки, но е имала и капсулни колекции за Armani Jeans, River Island, MAC.

Ники Минаж за Roberto Cavalli

Стилът на Cavalli не е за всеки, но има няколко звезди, които особено му подхождат. Една от тях е знойната Ники Минаж със своята крещяща сексуалност. Всеобща е изненадата, когато колаборацията между Cavalli и Ники завършва с кадри на класна и изтънчена дама от 70-те. Ники е работила и с Adidas, или по-точно Джеръми Скот. Тя участва в първата кампания на колекцията на ексцентричния дизайнер за Adidas Originals, а резултатите този път не са изненадващи, познавайки стила и на двамата.

Майли Сайръс и Шер за Marc Jacobs

Партньорството между Майли и Марк не е изненада, предвид, че 21-годишната изпълнителка никога не е крила, че е огромен фен на дизайнера и е всеизвестно, че чувствата са взаимни. Изглежда, обаче, екипът на Marc Jacobs не счита, че Майли олицетворява стила на бранда. Юрген Телър, фотографът, известен с креативните си и предизвикателни кампании, който обичайно снима кампаниите на Marc Jacobs, отказва да снима тази и кадрите са на Дейвид Симс. Той снима и следващата кампания – с Шер, Уилоу Смит и София Копола.

Лана Дел Рей и Бионсе за H&M

В апогея на своята слава през 2012, Лана Дел Рей става лице на есенната колекция на H&M. Всеизвестно е, че шведският бранд никак не се свени откъм инвестиции в звездни колаборации с дизайнери, модели и музиканти, а в партньорство с тях през 2013 е и самата Бионсе. Марката има толкова много и разнообразни колекции, че не са учудващи и контрастите в изборите на партньорства.

Нас и Олу Дара за Gap

През 2012, рапърът Нас и баща му, блус изпълнителят Олу Дара, позират в кампания за Gap, която може да разтопи и най-коравите сърца. Колаборацията не е случайна – има игра на думи с една от общите песни на двамата на име „Bridgin the Gap“. Но и дуото страхотно олицетворява послането на кампанията на Gap: “Loves comes in every shade” (Любовта идва във всякакви нюанси), целяща да отпразнува многообразните форми на любов около нас.

More from View Sofia

More All fashion