Следва

Най-изявените модни икони като Миньони (снимки)

Всички носят: Шапките Maison Michel

Ако съществува аксесоар, способен да обедини знаменитости от всякакъв вид под един бранд, то това е френската шапка Maison Michel...

All fashion преди 8 години

Ако съществува аксесоар, способен да обедини знаменитости от всякакъв вид под един бранд, то това е френската шапка Maison Michel. Добре де, шапката не е една, много са, а сред моделите, които най-много сме свикнали да виждаме по главите на Елена Перминова, Киара Ферани и Роузи-Хънингтън Уайтли са класиките Virginie, Blanche и Andre.

Вярваме, невъзможно е, красивите шапки да се подминат с лека ръка, още повече при вида на иконичния, но деликатен подпис с пришито M отстрани. Макар и днес къщата да е позната сред масовата публика с pret-a-porter колекциите си от шапки и аксесоари за коса, истината е, че тя започва като ексклузивно като марка за висша мода. През далечната 1936 шапкарят Огюст Мишел основава своят първи магазин в Париж, а по-късно, през 1968 Maison Michel се озовава в ръцете на двамата съпрузи Пиер и Клодин Дебар, които успяват да популяризират творенията си. Твърде скоро след това шапките са търсени от имена като Ив Сен Лоран и Пиер Карден. Започват да валят поръчки за колекциите висша мода за Chanel, Givenchy, Nina Ricci, Dior, Lanvin и Christian Lacroix, като и до днес Maison Michel създава шапките за couture дефилетата на Chanel. Но освен тези поръчки, Maison Michel е била недостъпна за масовия потребител. Това се променя за първи път през 2006, когато започва pret-a-porter продукцията и къщата минава под опеката на Chanel. Днес артистичен директор и отговорник за филцовите и сламени творения, по които всички въздишаме е Laetitia Crahay. Тя стои също така зад дантелените заешки ушички, по които всички знаменитости припадаха в близкото минало и зад отговорността дизайнер бижута към Chanel.


Laetitia Crahay


Даян Крюгер

Вярно е, че веднъж спечелиш ли подкрепата на Chanel, успехът е предначертан (припомняме Barrie и луксозното бельо Eres), но при днешния ни извор на вдъхновение шумотевицата е наистина оправдана. Със свеж, съблазнителен вид и силна индивидуалност, те са или любим аксесоар на всеки моден insider, или натрапчиво желание, което вечер не те оставя да спиш. Средно положения няма.

Всичките класически и обични силуети като: derby, boaters и trilbies са все още тук, но са пречупени през една по-модерна призма, удоволетворяваща и най-специфичния дамски каприз. Изработват се основно от филц, кожа, пера, метал и дантела и могат да се купят оттук.


Дефиле на Chanel с шапка Maison Michel





Роузи-Хънтингтън Уайтли


Ники Хилтън


Рита Ора


Бионсе



Алекса Чънг



Мери-Кейт Олсън


Кендъл Дженър за Vogue USA


Никол Ричи


Клоуи Мориц


Ел Фаннинг


Кара Делевин


Алиша Кийс


Елина Халими


Елина Халими






Елена Перминова


Киара Ферани

More All fashion