Следва

Bottega Veneta

Сузи Менкес - Важни съвети към младите таланти в модата

По време на лондонската модна седмица голяма част от световните модни журналисти отправиха упрек към младите таланти, че не се вслушвали в съветите...

All fashion преди 15 години

По време на лондонската модна седмица голяма част от световните модни журналисти отправиха упрек към младите таланти, че не се вслушвали в съветите им. Според тях “новаторите” трябва да взимат под сериозно внимание забележките на модните редактори, по простата причина, че те са много по-опитни и могат да кажат много компетентни мнения.

След като през последните два дни тази тема бе доста обсъждана, а дори се заговори, че част от журналистите няма да присъстват на някои ревюта, ние видяхме Сузи Менкес в шатрите на London Fashion Week и си поговорихме за страстите на модните журналисти. Пред наш репортер известната модна редакторка сподели, че е съвсем нормално журналистите да са малко обидени.

„Младите дизайнери не искат да си вземат поука от това, което им казваме. Съвсем нормално е и би трябвало те да следят какво се пише и да се вслушват в думите на журналистите. Това са хората, които най-добре знаят какво се случва в модата за момента, кое се продава най-добре, какво трябва да поправят в стила си и на какво да наблегнат. Едното модно образование не е достатъчно, за да бъдеш дизайнер”.

Още няколко журналисти от други медии се присъединиха към нейните думи:

„Все пак е добре да видиш какво смятат професионалистите за колекцията ти. Кое се е приело добре, кое не, кое трябва да се поправи. Защото да можеш да кроиш и да шиеш не е достатъчно. А сам трудно можеш да усетиш какви реакции предизвиква колекцията ти у околните. Има много важни точки, които могат да бъдат отправни за една успешна колекция.”

Все още е слух, но доста често чуваме как модните журналисти смятат да напишат и специална книга с 300 правила, които един дизайнер би трябвало да следва. Ще видим…

More All fashion