Следва

It-shopping list: На самия финал на намаленията - най-доброто

Men's Exhibit: 100 години мъжка плажна мода в 3 минути

Наскоро показахме страхотното видео на mode.com, показващо мъжката мода през изминалите 100 години и което искрено ни развесели...

All fashion преди 8 години

Наскоро показахме страхотното видео на mode.com, показващо мъжката мода през изминалите 100 години и което искрено ни развесели, а днес е ред на следващото с подобна тематика. Става въпрос за тенденциите при банските костюми, които макар и да не толкова различни и интересни колкото дамските, пак успяват да заинтригуват по свой си начин.

Първоначалната идея на банските е била да направи мъжете, колкото е възможно по-обемисти, затова и първите такива костюми са били плетени, за да натежават много, когато се намокрят.

За първи път пък е позволено да мъжете да ходят топлес на плажа през 1937, когато е изобретен и еластичния, водоустойчив плат, който използваме и днес за направата на бански.

Следващите десетилетия не се различават особено - варират предимно цветовете и с леки изменения дължините, докато не настъпи 1975, която, за жалост, помним с появата на спидо банските. А целият клип гледаме тук...

More All fashion