Следва

Escada Sport

Ashish Gupta - Силното цветно присъствие

Когато критиците шушукат разпалено за нечие модно шоу, това често гарантира добро бъдеще на колекцията...

All fashion преди 15 години

Когато критиците шушукат разпалено за нечие модно шоу, това често гарантира добро бъдеще на колекцията. Така силно биещите на очи цветове на Ashish, предизвикали фурор на Седмицата на модата в Лондон, станаха емблематични за тенденцията този есенно-зимен сезон да е неонов и цветен.

Ashish Gupta
е от Ню Делхи, Индия, и определено попада в графата „алтернативни” дизайнери. Той представя класическа мода с висока доза ексцентризъм и артистизъм. За сезон пролет/лято 2009 Ashish беше „авторът” на широките панталони с щампи на сърца, брокатените рокли във формата на карти за игра и дългите вечерни рокли в милитъри стил. За предстоящия есенно-зимен сезон младият индиец е още по-кардинален в своите ексцентрични идеи.

Лондон е алтернативно място, на което, за да задържиш вниманието към себе си, трябва да си много различен, интересен и да привличаш погледите към работата си задължително!

Ревюто на Ashish беше едно от най-провокативните по време на лондонската седмица на модата. Шоуто започна с нежна музика и акробати, облечени в бяло, които се спускаха с плавни движения от тавана на сградата, в която се проведе шоуто. След краткия танц на акробатите, подиумът беше ярко осветен и зазвуча силна диско музика.

Усещането бе странно, граничещо с уплах заради висок модел, облечен в клин със зебров принт в лилаво, зелено леопардово яке, пуловер със зеброва щампа и малки розови елени. В допълнение към този аутфит, дизайнерът е добавил и високи боти в зебров принт без пръсти, шапка с цветя и дълги ръкавици в черно.

Колекцията за предстоящия зимен сезон е много цветна, якра, пищна, малко стряскаща дори. Ревюто на експлозия от цветове, а атмосферата в залата беше повече от наелектризирана.

Колекцията е вдъхновена от зимата, диско музиката, Африка, етно мотивите, клоуните. Това е взривоопасна комбинация, на границата между кича и истинския haute couture.

Според самия Ашиш Гупта обаче, трябва да сме смели за предстоящия сезон. А в колекцията му си личи смелостта в големи дози, може да се каже и дързостта, дори. Защото определено трябва да си склонен към риск, за да представиш подобна колекция. Било то и в Лондон.

В колекцията присъстват щампите – зебра, тигър, леопард. Всички тези афродесени са във възможно най-ярките цветове и нюанси. Якетата и клиновете са с по няколко преливащи се цвята. Роклите са в ярки цветове, панталоните са от цветен брокат, въпреки че и черното присъства осезаемо. Върху палтата и шалварите в черно има и множество цветни помпони, а пуловерите са меко казано екстравагантни.

Ще видим дали този тренд ще озари и родната София. Може би по-смелите ще го имат предвид.

More All fashion