Следва

Мъже в ярки цветове oт House of Holland

Топ 10 на неносими модни неща

Независимо какво анонсират дизайнерите в аванс за практичността, носимостта и приемствеността в...

All fashion преди 15 години

Независимо какво анонсират дизайнерите в аванс за практичността, носимостта и приемствеността в колекциите си, на всяко ревю по време на модните седмици по света попадаме на демонстрацията на странни идеи.

Винаги се намира по нещо, което цели да е гвоздеят в програмата, често обаче именно гвоздеят е твърде ярък, крещящ или направо невъзможен за експлоатация в истинския живот.

Ден след като финишира London Fashion Week, решихме да ти покажем прическите, гримът и аксесоарите, с които никога не бихме излезли от вкъщи. Дори и „никога не казвай никога” тук не вярваме да помогне.
 

1. Caroline Charles




Наистина много харесваме всякакви аксесоари за коса – ленти, воалетки, гребени с кристали. Те са ретро, шик, дори аристократични, напомняйки за ранните години на 20-ти век. И въпреки че много ни допадат, според нас са неподходящи за ежедневна употреба. Не върви да си купуваш кафе в 11 часа сутринта с няколко пера в косите.
 

2. House of Holland



Драматичния грим, който Хенри Холанд представи и през Септември е много хубав, но прекалено драматичен за улицата. Много черно на очите, червило на устните с цвят тъмен патладжан и коса, закриваща половината лице е много секси комбинация, но е наистина неподходяща, както за през деня, така и за вечерта. И все пак ако си поканена на неофициално парти, можеш да си позволиш да сложиш малко грим в повече.
 

3. John Rocha



Ушанките са много полезен аксесоар, особено за студеното време. И все пак ако ЕГН-то ти започва с цифра, по-малка от 98, в никакъв случай не можеш да си ги позволиш. Поне ние няма да ги сложим. Симпатични са, но стоят съвършено идиотски.

4. Juanjo Olivia




Черна очна линия и червено червило на устните – класика в жанра.
Проблемът тук не е в грима, а в прическата.
Наистина трябва да си доста смел за да сплетеш косата си на плитка и след това да си направиш висок кок точно отгоре на главата.
Подходящо за ревю, но само.
 

5. Luella




Англичанката Луела Бартли се вдъхновява от пънк културата и претворява моделите от ревюто си като млади пънкарки. И все пак с точно тази прическа, тип гребен, не трябва да се излиза на улицата. Просто не трябва.
 

6. Lydia Diego



Възхищаваме се на изкуството на Филип Трейси (един от най-креативните милинери в света), дори една колежка си има малка шапчица с цветя и птици, създадена именно от талантливия лондончанин. И все пак, колкото и да ни харесват тези екстравагантни произведения на изкуството за коса, софийските улици все още не са готови за подобен род аксесоари.
 

7. Lydia Delgado




Очилата са много важен аксесоар с водещ момент при избора - надеждна протекция. През последните години обаче не само защитата им е важна, а и моделът и формата. С тези очила ще си 100% инкогнито. Но целта все пак е не да се криеш от хората, а да се предпазваш от вредните слънчеви лъчи, нали така. Ето за това тези очила са само за снимки и за твоята тайна колекция от странни аксесоари. Нали си имаш такава?
 

8. Momo



Миналото лято тюрбаните бяха много модерни, а за предстоящия топъл сезон те отново заемат първи позиции сред аксесоарите. И все пак, точно този пищен тюрбан в лъскаво сребристо от Momo, е неподходящ за улиците. Най-малкото защото стърчи около двайсетина сантиметра над теб. Ако държиш все пак да имаш шал на главата, по-добре го използвай като лента или си направи малък шиньон (кок, който седи много ниско на тила) като оплетеш косата си и добавиш малък цветен шал в кока.


9. Agatha Ruiz de la Prada



Хубаво е да се предпазваш от слънцето и през най-горещите дни да носиш шапка или малко чадърче, но в София слънцето не е толкова силно, че да трябва да си закачиш чадър на главата.

10. Carlos Diez


Черното на очите не ни притеснява, по простата причина, че ние често сме с такъв грим, особено вечер. Но тази жълта шапка, която напомня на сламено гнездо, откровено ни притеснява. Неподходяща както и за града, така и за гората. Само за ревю.

More All fashion