Следва

Хайвер от тиквички

Men's Еxhibit: Звездни и мотивиращи, цитати на 8 заслужили личности

Стилът е нещо много лично и при формирането му няма по-важни правила от собствените. И все пак си позволяваме да споделим размислите на седем господа и една дама по тази деликатна тема...

Celebrities преди 8 години

Стилът е нещо много лично и при формирането му няма по-важни правила от собствените. И все пак си позволяваме да споделим размислите на седем господа и една дама по тази деликатна тема, защото всички те са доказали, че притежават сетива за мъжка мода, по-изострени от тези на повечето от нас. Съветите им не са от баналните, чуйте ги:

Томи Хилфигер



“Винаги може да се види разликата между скъпата и евтината риза по интензитета на цвета. Точната светлосиня риза, например, трябва да бъде в дълбок светлосин цвят.”

“Мъжете, които се страхуват да носят цвят са твърде консервативни. Има едни мъже, които работят на Wall Street и съпругите им ги обличат. Те купуват сиви, черни, тъмносини и графитени костюм. Носят ги винаги с бяла или кремава риза, в комбинация с вратовръзка в червено, бордо или жълто. И черен колан с черни обувки. Това е толкова скучно. Какво ще кажете за оранжево в комбинация с каки?”

Джорджо Армани

“Израствайки в Милано, редовно ходех на кино и бях запленяван от блестящите мъже, които виждах - филмови звезди като Кларк Гейбъл, Джеймс Дийн и Кари Грант. Кари Грант изглежда просто невероятно в костюм - дори, когато е преследван от берач на реколтата през царевична нива. Човек може да се научи как да бъде винаги елегантен като наблюдава такъв мъж.”

“Винаги приемайте съвета на жена по-сериозно от този на мъж. Винаги. Мъжете имат склонността да анализират един аутфит само с мисъл дали те самите биха го носили, докато жените имат необичайната способност да се дистанцират от тези неща.”

Карл Лагерфелд

“Тренди е последният етап преди посредствен.”

“Ако ме попитате какво най-много бих се радвал да бях измислил в модата, то това е бялата риза. За мен ризата е основата на всичко. Останалото идва след нея.”

Кенет Коул

“Обличането сутрин е самоизпълняваща се реалност. Ако не изглеждаш добре, не се чувстваш добрe. Mожеш със същия успех да излезеш и да те блъсне автобус.”

Зак Позен

“Трябва да си висок поне 173 см, за да носиш сако с двуредно закопчаване. Ако не си, рискуваш да изглеждаш квадратен. Може да заприличаш на морски капитан. Ако не си висок, придържай се към едноредно сако.”

“Винаги трябва да носиш носна кърпичка, това е признак на възпитание. Ако съм навън вечер, винаги имам кърпичка под ръка за дамите.”

Том Форд

“Мразя тенденцията на късите сака. Когато задните части на мъж се показват под ръба на сакото, ми прилича на стюардеса в гръб. Това не е моята представа за секси.”

“Не съм привърженик на прекаленото заиграване с кройката на костюма. Харесвам по-класически форми, които правят раменете силни, талията стеснена и краката дълги. Класическата простота винаги работи”

“Когато миксирате принтове, не му мислете много - просто ги нахвърляйте заедно.”

Джоли Андреата (костюмен дизайнер на сериала “Suits”)

“Костюмите са като средновековни доспехи - разкриват кой е човекът, какъв е неговият произход, какъв е неговият статус.”

Мартин Грийнфилд (шивач на американския политически елит, както и легенди като Пол Нюман, Майкъл Джексън и Шакил О’Нийл)

“Харесва ми да се обличам официално. Показва, че си важен.”

More Celebrities