Следва

Подарък с послание

Женското деколте

Прекрасната половина на човечеството има тайно оръжие, способно да привлича мъжки погледи, даомайва...

All fashion преди 15 години

Прекрасната половина на човечеството има тайно оръжие, способно да привлича мъжки погледи, да омайва, да интригува, да пробужда нескромни желания. Всяка жена трябва да има в арсенала си това оръжие и от време на време да го пуска в действие.

Името му е деколте.

Но, за да стане отворът на роклята или блузата действително средство за съблазняване е необходимо да знаеш както особеностите на фигурата си, така и по какъв начин благоприятно да ги подчертаваш.

Всяка съблазнителка е добре запозната с видовете деколтета, с техните преимуществата и недостатъци.

Не е тайна, че от линията на деколтето пряко зависи в каква светлина ще се представят шията, раменете и гърдите. Има овални деколтета, които зрително удължават шията и й придават по-мека форма. Има V- образни деколтета, които се използват специално от жени непритежаващи дълга шия, има квадратни деколтета чудесно подчертаващи пищните гърди.

За притежателките на „лебедова шия” се препоръчват рокли с деколте „лодка”, или във вид на лека усмивка, което кокетливо ще оголи раменете, а те самите ще подчертаят съблазнителната линия на шията.
Тези, на които не им е провървяло откъм дълга шия, да не се разстройват, а да погледнат овалното деколте. Дълбокият овален отвор зрително удължава късата или леко пълна шия.

Жените с по-пълна фигура често не знаят как да се справят с такова разкошно изобилие. За зрително намаляване обема на гърдите и в същото време това да стане елегантно, помага деколте във форма на сърце, а пищните красавици, които не крият достойнствата на фигурата си, отдават предпочитание на квадратното деколте.

Всяка фигура може да стане привлекателна, необходимо е само да се подбере правилната рамка. Късата шия и малкият бюст може да се преобразят с косо изрязано деколте. Умишлената симетрия, играта с разголването на едната горна половина създава нужния интересен ефект.

На пиедестал днес е V-образния отвор на деколтето. Малък, дълбок, тесен и широк той практически отива на всички. Скромните избират недълбокото деколте и по този начин удължават шията. Еманципираните дами си позволяват дълбок клиновиден отвор и в резултат получават строен силует.

Роклята мечта за най-смелите модни дами е роклята с провокативно дълбоко и тясно V-образно деколте до кръста. Учудващо е, но за него не се налага преднамерено отслабване. За да стане силуета грациозен са необходими само дълги изящни гердани.

Днес деколтето е на мода и знаменитостите с удоволствие се възползват от това.





Пенелопе Круз никога не се е притеснявала и не се е крила зад затворени тоалети. В духа на страстните испански красавици – без фалшив срам демонстрира това, което мъжката половина иска да види. Обикновено го прави с черни или червени рокли, а напоследък и с бели рокли. Кой цвят й отива повече, това е въпрос на вкус, но черният и червеният са цветове на Испания, а белият, оказа се – на Оскарите.





На красивата канадка Шаная Туен също й отива черният цвят. Тя не се притеснява често да сменя имиджа, но във всяко нейно облекло присъства доста дълбокото деколте и роклите и костюмите и` се отличават с ярка оригиналност. За нито едно деколте не може да се каже, че е вулгарно, в тях присъства шик и атмосфера от епохата на Възраждането.





Рекордьорка по количество деколтирани рокли е Мадона. В началото на нейната кариера черните дантелени корсети и бюстиета практически не се различаваха от долното бельо. Но това се харесваше и може би такъв външен вид е една от причините за нейната популярност. После роклите й станаха по-елегантни, въпреки че понятието елегантност в дадения контекст е доста пресилено.

Знаменитият златен корсет с конусовидното бюстие, по-скоро се запомни като нещо скандално, шокиращо и странно, и послужи за основа на многочислени карикатури и комикси. Тогава това изглеждаше шокиращо. Днес Мадона вече е друга. Предишното предизвикателство в тоалетите отстъпва място на класиката и доста опростения дизайн.



 

Синеоката Камерън Диаз се стреми да подбира роклите си близко до цвета на косите и очите си – те подчертават нежността на нейния образ. Добро попадение е тюркоазено-синята рокля с дълбоко овално деколте. Камерън много обича полупрозрачните тъкани и рокли със спуснати рамене. Класическата бяла рокля без презрамки също много й отива.





Кармен Електра предпочита най-смелите деколтета, но нейните фотографии в деколтирани тоалети се намират трудно, защото тя се снима преди всичко по бански, бюстиета или разголена.

Обича да носи главно рокли с нежни разцветки и класическо деколте с презрамки. Деколтето често е украсено с бродерия или с дантела по края.





Анджелина Джоли обича правите линии, класическите цветове, главно черен, бял или бежов. Правите линии се проявяват и във формата на деколтето – то често подчертава формите й, правейки ги още по-съблазнителни.





Наоми Кембъл изобщо не се притеснява да се снима гола до кръста и при нея това изглежда естествено. Но както всяка тъмнокожа красавица, тя изглежда великолепно в бяло.

Колкото и да е странно не само жените обичат деколтето. Келвин Клайн например в една от последните си колекции предложи мъжко деколте, при това много дълбоко, оголващо корема. Тези тенденции последваха в колекцията D&G и скоро съблазнителни деколтирани мъже вероятно ще плъзнат и по софийските улици в пролетен устрем и със смели тоалети. Дано, както се казва.

Важне е все пак да се знае, че деколтето си има свои правила и етикет. Най-добре е да се облича рокля с деколте след 6 вечерта, а с разголени рамене - след 7-8. Етикетът позволява съблазнително деколтирана гръд чак след този час, а рокля с дълбоко V-образно отворено деколте до кръста, съгласно аристократичния етикет може да си позволиш чак около полунощ.

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.