Следва

Джони Деп е новото лице на Dior Sauvage

Александър Уанг пуска 10 бестселъра по случай 10 години творчество

Да, трудно е да си представим как 31-годишен дизайнер вече има капсулна ретроспективна колeкция по повод на 10-годишнината си, но Александър Уанг не е обикновен по още много линии...

All fashion преди 8 години

Да, трудно е да си представим как 31-годишен дизайнер вече има капсулна ретроспективна колeкция по повод на 10-годишнината си, но Александър Уанг не е обикновен по още много линии. Един от най-влиятелните американски дизайнери е и творчески бос на Balenciaga вече близо 3 години, но след представянето на колекцията си за френската къща на идната седмица на модата в Париж, Уанг си тръгва от там и ще се насочи върху развиването на собствения си бранд.

Дизайнерът си спомня първата си колекция, когато, на крехките 21 години и след две години в Parsons, е канил клиентите в апартамента си, за да им покаже шестте пуловера, които е направил. Определя като най-върховни в кариерата си моментът на спечелването на награда CFDA, отварянето на магазин в Сохо и… фешън афтърпартитата.

За да определи кои ще са десетте най-обичани модела, включени в очакваната юбилейната колекция, Уанг се допитва до феновете си в Instagram и Twitter, които трябва да изберат между 25-те бестселъра на бранда от 2005-та насам. Дизайнерът казва:

“Социалната медия предлага много открит, директен, демократичен начин за достигане до хората. Оценявам възможността да разговарям директно със своята публика и да получа моментална обратна връзка”

Кои са топ изборите в резултат на тази комуникация? Следват отдолу, представени от Анна Еверс, снимана от Грегъри Харис. Селекцията включва мрежеста рокля от пролетната колекция на 2009-та, кожени панталонки от есен 2009, както и кожени шорти от 2008-ма. Изненада за самия дизайнер е изборът на феновете на включи екстравагантно кожено мото яке с космести елементи, отново от есен 2009-та. Изобщо, изглежда това е любима година за феновете, защото четири от нещата в юбилейната селекция са от пролетната колекция на същата година, вдъхновена от Маями, което никак не значи, че са цветни. Други две гореспоменати са от палавата есенна линия, отново на 2009-та. Всичко е в черно, което не е изненада, защото определено това е цветът, който е в сърцето на творчеството на Уанг.

Пролет 2009

Есен 2009

Есен 2008

Есен 2007

Есен 2011

Есен 2009

Пролет 2009

Пролет 2009

Пролет 2009

Пролет 2009

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.