100 грама удоволствие за сетивата

Нищо на света не може да достави толкова чиста хедонистична наслада, както един добре приготвен gelatо...

Нищо на света не може да достави толкова чиста хедонистична наслада, колкото един добре приготвен gelato. Не само заради романтичното италианско звучене в произношението на думичката, докато върха на езика докосва небцето, но и защото Gelato е не просто различно наименование на сладоледа, а съвсем различна негова форма. Цял нов дял в страната на сладките изкушения. Изключително щадящ на мазнини, приготвен на млечно-сметанова основа и с плътен и обсебващ вкус, поради по-малкото количество въздух допуснат в сладоледа при приготвянето му. Плътната текстура се топи по-бавно от обикновения сладолед и гарантира задоволство, дори на най-претенциозните вкусови рецептори.

Вървейки по улица Шишман в горещия следобед, сърцето ни прави няколко последователни лупинга, когато забелязваме новопоявилата се сгушена витрина на добре познатите и обичани 100 грама сладки. А отвътре надничат в редица разноцветни малки контейнери, обещаващи удоволствие на всичките ни сетива.


Еклер Маскарпоне с горски плодове и еклер Шоколад с карамелизирани орехи

Двадесет и четири цвята сформират вкусовата дъга, която владее мястото. Разделени в три основни групи, сладоледените изкушения примамват посетителите, които се радват не само на гамата от вкусове, но и на артистичното поднасяне. Шоколадови фонтани, макарони и други наслади партнират на нашето gelato, което се е настанило удобно в ръцете ни.


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.