Следва

Храни, които да избягваме (на всяка цена!), когато сме на диета

100 грама удоволствие за сетивата

Нищо на света не може да достави толкова чиста хедонистична наслада, както един добре приготвен gelatо...

All About Life преди 8 години

Нищо на света не може да достави толкова чиста хедонистична наслада, колкото един добре приготвен gelato. Не само заради романтичното италианско звучене в произношението на думичката, докато върха на езика докосва небцето, но и защото Gelato е не просто различно наименование на сладоледа, а съвсем различна негова форма. Цял нов дял в страната на сладките изкушения. Изключително щадящ на мазнини, приготвен на млечно-сметанова основа и с плътен и обсебващ вкус, поради по-малкото количество въздух допуснат в сладоледа при приготвянето му. Плътната текстура се топи по-бавно от обикновения сладолед и гарантира задоволство, дори на най-претенциозните вкусови рецептори.

Вървейки по улица Шишман в горещия следобед, сърцето ни прави няколко последователни лупинга, когато забелязваме новопоявилата се сгушена витрина на добре познатите и обичани 100 грама сладки. А отвътре надничат в редица разноцветни малки контейнери, обещаващи удоволствие на всичките ни сетива.


Еклер Маскарпоне с горски плодове и еклер Шоколад с карамелизирани орехи

Двадесет и четири цвята сформират вкусовата дъга, която владее мястото. Разделени в три основни групи, сладоледените изкушения примамват посетителите, които се радват не само на гамата от вкусове, но и на артистичното поднасяне. Шоколадови фонтани, макарони и други наслади партнират на нашето gelato, което се е настанило удобно в ръцете ни.Първата група, която се е поместила в най-лявата част на витрината е за класическо gelato, на млечно-сметанова основа и представлява селекция от най-класическите вкусове като шоколад, ванилия, кафе, йогурт.

В средата намираме най-цветната въртележка от вкусове, която сме срещали, Това е групата на сорбетата, приготвяни от сезонни плодове. Самите те са 90 % плод и чувството, че току що сме вкусили манго, ананас или касис, е абсолютно достоверно. Освен изключително освежаващи през лятото, са много подходящи и за хората, спазващи по-специфичен хранителен режим.В третатата въображаема категория са Арт Gelato. Рецептите и тайните на 100 грама сладки, претворени в сладолед. В най-десния ъгъл на витрината се помещава умението на изкусните сладкари да създават щастие във вид на храна. Сладоледи-сладкиши, чиято единствена цел е да предизвикват усмивки.


Сладоледена близалка от сорбе пъпеш и от сорбе малина

Докато се наслаждаваме на студеното удоволствие с всичките си сетива, откриваме най-мечтания подарък. Сладоледите-близалки, както любезно ни ги представят, които надничат през витрината във форма на сърчице или усмихнато лице и само чакат някой да ги грабне, за да подари усмивка или да изрази любов. Какъв по-прекрасен начин да накараш човека до теб да се почувства специален, освен да го дариш с няколко грама сладоледено щастие на клечка?


Еклери малина, шоколад, ванилия

И като за финал, не успяваме да се откъснем от мястото без да вперим замечтан поглед и към най-предната витрина, от която примамливо ни подканва най-голямата селекция от еклери, която някога сме виждали. Общо... на брой, всеки с различен вкус. Грабваме бързо по един на излизане и следобедно се опияняваме от вкусовете на горски плодове, шам фъстък и шоколад.

И ако някой е готов да спори с нас по повод това дали щастието не се побира в сто грама и една фунийка безценно gelato, ние можем само да го упътим към улица Шишман... и да го оставим сам да се увери.
Паста джелато макарон в комбинации малина и маракуя и малина и пистачо
 

 


100 грама сладки е сред най-вкусните ресторанти на София!
Можете да намерите новото място на:
ул. Шишман 22

Работно време
10:00 - 22:00 ч. - от понеделник до неделя

Контакти
тел. 0887 62 69 93

 

More All About Life

Fashion Forward: Huawei Watch GT 4, незаменим

All About Life преди 1 ден

Неусетно, но паметно, както се случва в живота, пускането на пазара на Watch GT 4 този септември отбелязва 10 години от старта на гиганта Huawei в сферата на мобилните устройства за носене. Обичаме тези джаджи, украсяващи китките ни, защото еволюират с нас, защото пулсират с радостите и тревогите ни, и защото се разхубавяват все повече с всяка следваща година, точно като нас... 

5 причини да избереш практика в Лидл България

All About Life преди 1 ден

Днес младежите имат толкова голямо разнообразие от възможности за натрупване на професионален опит, че често морето от предложения изглежда прекалено дълбоко и те не знаят към какво да се насочат и как да изберат

Технологична есен – джаджите, които подобряват живота ни

All About Life преди 6 дни

Есента вече чука на вратата. В сезона, който ни връща обратно в реалността, често обръщаме поглед към технологичните джаджи, които могат да направят живота и динамичното ни ежедневие по-лесни. Ето как чрез иновациите можем да направим по-удобна нашата есен