Следва

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-16: Пънк шик

September Issues: добрият и лошият пример

Не случайно Ар Джей Кътлър посвещава документалния си филм за Vogue и Анна Уинтър на подготовката на септeмврийския брой на модната библия...

All fashion преди 8 години

Не случайно Ар Джей Кътлър посвещава документалния си филм за Vogue и Анна Уинтър на подготовката на септeмврийския брой на модната библия. Започна най-важният месец за модата и по този повод изданията на всички списания от сферата тежат значително повече от останалите - и като грамаж, и като съдържание. Всичко в тези издания, най-продаваните в годината, е прецизно подбирано, за да покажат най-доброто възможно - от рекламите, през статиите и най-вече кориците.

А от тях все по-голяма част са красени от известни личности, а не модели - тенденция, която от известно време завладява високия клас мода по всякакви начини. Начело е Бионсе за негово величество септемврисйкото издание на американския Vogue, която е там за трети път, и съвсем заслужено. Разбира се, супермодели като Наташа Поли и Карли Клос гордо красят не една корица, но благодарение на социалните мрежи, днес те са по-популярни и от някои холивудски знаменитости. Кои личности заслужиха да застанат на септемвриските корици на най-големите модни издания и в каква светлина избраха да ги представят някои от най-добрите стилисти и фотографи? Нека видим сега, добрите и не чак толкова добрите примери:

Бионсе за Vogue US
Комбинацията от дантелена рокля Marc Jacobs, прическа с мокър ефект и тежка обстановка е неочаквано сполучлива. А може би е просто Queen B.

Пенеопле Круз за Vogue Spain
Страхотна визия, която истински отива на Пенелопе (това е перука, обаче) и страхотна идея именно септемврийския брой да бъде брой с кауза.

Наташа Поли за Vogue Russia
На Наташа много й отива да краси руския Vogue в палто Louis Vuitton и с безупречен грим.

Емма Уотсън за Vogue UK
Емма е имала и по-успешни опити за корици, особено на британския Vogue. А и, въпреки цялата мания на модния свят по нея, ние някак не я асоциираме достатъчно с него, за да ни се стори удачен избор за септемврийска корица.

Никол Кидман за Vogue Australia
Бионсе за САЩ, Пенелопе за Испания, Наташа за Русия, Eмма за Великобритания.. изглежда е традиция тази година на септемврисйките броеве на Vogue да бъдат родни момичета. От австралийското издание също я спазват, като избират за лице Никол Кидман.

Наташа Поли за Vogue Paris
Е, добре, от парижкия Vogue не си избират французойка. Изглежда считат, че (отново) Наташа е най-достойна да оглави този брой, който, освен септемврийски, е и петдесети. И наистина - юбилейната корица е просто трепач.

Джулия Бергшоеф за Vogue Germany
Цветовете и стайлингът, избрани за корицата на немския Vogue не биха стояли добре на всеки, но на зелнооката холандка определено и отива и резултатът е безупречен.

Кейти Пери за Vogue Japan
Цялата тази корица - от грима, през стойката до начина, по който стои роклята, някак не отива на Vogue.

Кийра Найтли за Elle US
Кийра е супер, готино е да я видим и “лоша”. Но някак изглежда, че посланието на броя е “Това е новото 30” (възрастта на Кийра и Elle), сякаш 30 години са считани за много и е нужно да бъде доказвано, че не са.

Даян Крюгер за Elle Canada
Даян е (както винаги) зашеметяваща, въпреки, че именно в този брой тя споделя, че не желае да бъде асоциирана единствено със стила си, не за това е станала актриса. Трудно е да изпълним желанието й!

Кристен Стюарт за Elle UK
Кристен Стюарт е другата холивудска звезда, чието присъствие в модата някак не разбираме (съжаляваме, Карл). Може би затова и тази корица не ни допада толкова.

Кейти Пери за Harper’s Bazaar
Прическата и грима правят тази корица да изглежда някак банална, въпреки интересната рокля-ветрило.

Роузи Хънтингтън за Harper’s Bazaar UK
Трудно можехме да си представим поза или рокля, с които Роузи не изглежда безупречно, но ето, че било възможно.

Джиджи Хадид за W
Джиджи е превъплътена в Бриджит Бардо за корицата на W, a резултатът е истински добър.

Майли Сайръс за Marie Claire
Интересно е да видим Майли сравнително облечена, но кадрите, вдъхновени от Туиги са някак вече изтъркани.



Ан Хатауей за InStyle
Може би ако корицата беше коледна, а не септемвирйска и от преди десетина години, щеше да изглежда по-сполучлива.

Джесика Алба за Allure
Allure е най-вече списание за красота и, вземайки това под внимание, одобряваме корицата, защото прическата и гримът на Джесика са безупречни.

Тейлър Суифт за Vanity Fair
За нас е щастие да видим Тейлър с малко по-различна, по-смела, по-мъжествена, по-несладникава визия.

Kарли Клос за Glamour
Предвид обичайните корици на Glamour, тази е впечатляващо добра, а Карли изглежда безупречно в този Gucci аутфит.

Наташа Поли за Glamour Russia
Роклята Prada някак не ни стои на тази корица, иначе гримът е безупречен, ако Glamour беше beauty списание.

Карли Колос за Flare
Модното списание на Канада можеше да се представи с по-ефектна корица, особено когато има на разположение модел, способен да се превъплътява, като Карли Клос.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.