Следва

Нощен спътник

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Да бъдеш Алесандра Амброзио и да НЕ изглеждаш съвършено във вечерна рокля, се изисква истинско старание...

All fashion преди 8 години

Ураганът Талия Сторм

Тази коса! Тази рокля!
Признаваме си, не сме добре запознати с музикалното творчество на шотландската R&B и поп певица, но нямаше как да пропуснем това модно недоразумение. Без да преувеличаваме Талия изглежда като оцеляла след взрив в магазин за цветя! Изобщо не можем да понесем тупираната коса на вафлички и безформената рокля, за която сме склонни да мислим, че е по-скоро взета от някой карнавален магазин, отколкото шита от дизайнер с някакво разбиране от мода.

Явно певицата цели екстравагантна визия, но ние бихме я посъветвали следващия път да заложи на някой класически модел и, ако държи на цветята, има далеч по-приятни вариации по темата.



И най-добрите грешат

Гуинет Полтроу е звезда, за която знаем, че добрият вкус й е присъщ. Виждаме редовно нейните елегантни модни интерпретации на малкото събития, които удостоява с присъствието си - кутюр дефилета, прес конференции, благотворителни събития и, разбира се, Оскарите. Но, както се казва, и най-добрите грешат - миналият четвъртък 42-годишната актриса се появи на откриването на универсален магазин в Мексико, носейки евтина бална рокля. Черен лъскав сатен и купища пластове тюл са отличителните белези на дрехата, която на всичкото отгоре е съчетана с нисък кок и неприятно груби сандали на ток с Т-образни каишки, които придават нежелан обем към глезените на актрисата. Предполагаме, всичко това е част от рекламата на магазина, наречен Liverpool в Мексико Сити, но, смятаме за недопустимо да поставяш на риск грижливо градения си имидж през годините просто ей така...

Алесандра Амброзио на фестивала във Венеция

За да бъдеш Алесандра Амброзио и да не изглеждаш съвършено във вечерна рокля, се изисква истинско старание. Е, изглежда манекенката, или по-точно нейните стилисти, са го положили. На първо място, тази рокля определено не е достатъчно официална за червения килим на фестивала във Венеция. С перфорации, дантелки и изрязани части прилича повече на нещо, което Алесандра би трябвало да използва за плажа. Вероятно и тя си го е помислила, защото е облечена и с бяло бандо, което спокойно може да мине за бански, особено в комбинация с боксера, който е нахлузила отдолу. Разбира се, това се вижда благодарение на факта, че освен всичко останало, роклята е и напълно прозрачна.

Неочаквана раздяла

Създателката и главен изпълнителен директор на онлайн модния гигант Net-A-Porter Натали Масене напълно неочаквано се оттегля от поста си, оставяйки сайта пред изключително важна сделка за евентуално сливане с италианската фирма за онлайн търговия Yoox. По повод решението си Масене споделя, че планира да изследва "нови идеи и възможности", след като напусне Net-A-Porter 15 години след създаването му.

Според изчисления, 50-годишната Натали ще получи 153 милиона долара от продажбата на своите дялове в компанията. Все още не е ясна точната причина за рязката промяна и по принцип това не би трябвало по никакъв начин да се отрази на репутацията на фирмата, но ние си признаваме, че изобщо не можем да си представим любимия сайт без неговата създателка...

More All fashion