Следва

Paradise Garage

Седмица на модата в Милано - Дизайнери и тенденции

Тази година модната седмица в Милано започна на 25 Февруари като продължи до 4 Март с всичките си ревюта...

All fashion преди 15 години

Тази година модната седмица в Милано започна на 25 Февруари като продължи до 4 Март с всичките си ревюта, модни партита, шоута, пърформанси и изложби.

През тези 9-те дни, по време на Миланската модна седмица, се случват доста интересни неща. Още през втория ден започнаха големите ревюта. На 26 Февруари Rocco Barocco, Gaetano Navarra, Frankie Morello, BluGirl, Emporio Armani, Missoni и Moschino Chip&Chic представиха колекциите си с модни ревюта, а NEIL BARRETT, Gilli, Moreschi и др. показаха предложенията си за сезон есен/зима 2009-10 посредством модни експозиции.

Според Emporio Armani за следващия студен сезон дамите трябва да имат поне една къса рокля от кадифе, боти с много висок ток и плътни чорапи. Missoni отново залагат на принтовете и плетивата като този сезон търсят напластяване на силуети и игра с дължините. Шалът е издигнат в култ и е превърнат в must have за сезон есен/зима 2009-10.

Според Moschino Cheap&Chic принтовете и лъскавите материи са задължителни. Атрактивният лейбъл налага тенденция за комфорт със своите палта с О-силует, дълги рокли, копринени ризи и широки панталони.

На следващия ден дизайнерските ревюта бяха още по-вълнуващи – Byblos, Ermanno Scervino, C’N’C, Giorgio Armani, Alberta Ferretti, Gianfranco Ferre, Burberry Prorsum и Jil Sander са само част от големите, които представиха колекциите си на третия ден от модната седмица в Милано. В същия ден още 16 модни марки представиха идеите си пред публика в шоурумите си.

Според един от италианските класици, а именно Giorgio Armani, следващият сезон в гардероба ни ще властва сивият цвят във всичките му нюани. Кройките са вталени и са със силно изразена женственост, като в колекцията му присъстват основно поли и рокли с декорация от черен лак. Gianfranco Ferre отново залага на архитектурата в облеклото - силуетите са силно изсечени с акцент на ханша и раменете.

Цветовете са черно и бяло. Alberta Ferretti представя късите дължини и много, много цвят. Burberry Prorsum залагат на тъмните цветове, за следващия зимен сезон предлагат луксозни кожени палта с кройка на тренчкот в съчетание с нежни копринени поли и рокли, а Jil Sander представи една много светла колекция. Палтата са с прави кройки, роклите са вталени, а цветовете са предимно в бялата гама.

Следващия ден събитията продължават с Bottega Veneta, Krizia, Gucci, Blumarine, Sportmax и Emilio Pucci. В същия ден се състояха и над 30 модни презентации на известни италиански марки, сред които се откроиха Cesare Paciotti, Bally, Alberto Guardani, Jimmy Choo и др.

За есенно-зимния сезон тази година, Blumarine работят с цвят и щампи. Колекцията им започва с къси рокли с леопардова щампа, преминава през елегантни костюми в черно и бяло, и намира своята кулминация в малките рокли в бонбонени цветове.

Bottega Veneta се вдъхновява от старите европейски филми. Колекцията е много нежна като основно се работи с цветовете. Кройките са семпли и стегнати, без излишна декорация.

Gucci представя парти луксозна мода с впечатляващи щампи в тъмни цветове, туники и блузи с паднал ръкав, тесни панталони и кожени палта с дълъг косъм. Pucci - с емблематични щампи върху мини поли и рокли. Дизайнерите на марката добавят луксозни кожени палта с дължина до средата на бедрото и дълги ботуши в тъмни цветове.

На 1 Март ревютата продължават. Първото е в 9.00 сутринта - Marni. Къщата представи много луксозни облекла в черно. Следват модните дефилета на Mariella Burani, Roberto Cavalli, чиято колекция за следващия сезон е много, много секси. Цветовете са тъмни, а основното в колекцията му е играта с материите и напластяването на дрехите.

Разбирай съчетание от коприна, дантела, кожа, велур, латекс, памук, вълна и пера. В същия ден Etro представи етно колекция - адски луксозна, въпреки финансовата криза. Основни, освен етно щампите, са дългите рокли и поли, широките панталони и кожи.

Напомня малко на традиционното облекло на славянското племе казаци. Salvatore Ferragamo представи колекцията си - шик, преобладават тъмните тонове, с усещане, че цветът на есента според Ferragamo е бордо.

Роклите отново са къси, а плътният чорап е задължителен. Този сезон Prada е по-сериозна от всякога. Няма ги онези забавни акценти в колекциите, няма го онова младежко излъчване на колекциите. Според Миуча Прада за есента трябва да имаш вталено сако в тъмен цвят от кадифе, тясна пола, къси панталонки и много високи ботуши с равна подметка.

2 Март - денят е обещаващ с ревютата на DSquared2, Fendi, Max Mara, Versace, Pollini, John Ricmond. В същия ден има презентации на бижута, бански костюми, аксесоари, чанти и обувки. Според канадските дизайнери Дийн и Дан от DSquared2 зимата ще е много цветна. "Задължително освободи младешкото в себе си, извади ярките си тениски, цветните щампи, роклите в яркосиньо и джинсите".

MaxMara представят наистина елегантна колекция с основни цветове кафяво, бежово, кремаво, лешник, шампанско и шоколад. Визията напомня стила на Джаки Кенеди със силно вталените сака, правите поли, копринените ризи и малките ръкавички. Добре е да комбинираш дрехи в еднакъв цвят от различни материи.

Като главен дизайнер на Fendi, Карл Лагерфелд твори за комерсиалния лукс. В тази колекция на италианската марка виждаме много секси облекла, луксозни кожи, прави кройки и щампи в тъмни цветове. Versace са открито секси. Дългите рокли, силното вталяване, секси гол гръб или рамене са само чат от нещата, които са обединяващи в колекцията на Донатела. Най-силно впечатление ни направиха кожените палта в ярки цветове.

3 Март и в Милано нещата вече са по-спокойни.

4 Март в Милано вече няма ревюта. Последният ден от италианската модна седмица е отреден за презентации, launch на нови продукти и партита, разбира се...

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.