Следва

Men’s Exhibit: Vladimir Karaleev, колекция пролет/лято 2016

Бъркин оттегли иска си срещу Hermes да не използват повече името й за прочутия модел чанта

Конфликтът между модната марка Hermes и актрисата Джейн Бъркин бе разрешен по мирен път. Джейн се отказа от...

All fashion преди 8 години

Конфликтът между модната марка Hermes и актрисата Джейн Бъркин бе разрешен по мирен път. Джейн се отказа от искането си името й да не бъде използвано за нарицателно на популярния модел чанта на бранда. За добрия изход от разправията на всички съобщиха директно от модна къща Hermes.

Казусът: преди около месец, Бъркин помоли името й повече да не фигурира в названието на популярната в цял свят чанта на фирмата. Просбата бе свързана с това, че актрисата се е почувствала възмутена от жестокостта, с която се третират крокодилите, от чиято кожа се произвеждат ултраскъпите чанти, за които многократно сме писали.

В отговор на искането на Джейн модна къща Hermes отговори, че те също са възмутени от отчетите на PETA за това какво е отношението към животните, специално в една от многото тексаски ферми, ангажирани с отглеждане на суровина за луксозния бизнес. Ръководството на компанията увери, че ще направят всичко възможно да установят и ликвидират всяко нарушение на правилата за общуване с животните.



Видимо, на бранда действително се е удало да поправи ситуацията във въпросната ферма на ужасите, и в резултата Джейн оттегли иска си. Или пък просто са успели да се договорят с актрисата. Не е ясно какво точно стои в основата на сполучливото разрешение на казуса, но първият вариант е по-симпатичен.
 

More from View Sofia

От архива: Любовта без философия е като набързо погълнато кафе или Стилът на Серж Генсбур

People of art преди 4 години

Връщаме се към дата 7.III. осем години назад. Оказва се, от 2011-та разнищваме житейската философия на "равностранния триъгълник" на Серж Генсбур с все недостатъчно задоволено любопитство. Днес Архивът услужливо ни напомня за стила на мъжа "с глава на зелка", както сам описва себе се - негаснещата цирага, присъствието на обезателно красива жена в живота му, идеята на джинсите и вталеното сако, музиката, всичко. Въпрос на стил е.

More All fashion