Следва

Жизел бие с 35 милиона. Форбс обяви най-богатите красавици в света

NYFW пролет/лято 2016: Сатен и стари дантели - Rodarte и Oscar de la Renta

Грандиозно започна, грандиозно завърши седмицата на модата в Ню Йорк като организаторите хитро заложиха на...

All fashion преди 8 години

Грандиозно започна, грандиозно завърши седмицата на модата в Ню Йорк като организаторите хитро заложиха на най-атрактивните лейбъли при откриването и закриването на дефилетата в столицата на света. Съответно новодомецът Givenchy и емблемата на Ню Йорк - Marc Jacobs, изпълниха прекрасно задачата си. Тиши плени, a Марк Джейкъбс разтърси гостуващите им на дефилето така, както и го очаквахме всички от тях. 

Джейкъбс и колекцията му ще покажем в отделен материал по-късно днес, само подгряваме с един изключителен модел. 


Marc Jacobs пролет/лято 2016


И преди цялата фешън вълна да залее Лондон, следващата модна точка, и обобщим на страниците на  ViewSofia цялата Нюйоркска седмица, показваме с какво ни впечатли в последните дни американският подиум. От ден 6 определено силните бяха Rodarte и Oscar de la Renta, ето защо:

Rodarte



















При сестрите Кейт и Лаура Мълеви и техния бранд Rodarte ситуацията е такава - или ги обичаш, или не. Затворени в техния си свят, около тях и колекцииите им винаги витае мистерия.

За пролет-лято 2016 инспирацията идва не от един, а множество поети, сред които и Елизабет Барет Браунинг и Емили Дикинсън: "Колекцията ни е по-скоро една романтична интерпретация на това какво означава поезията в нашия свят", споделиха дизайнерките бекстейдж. В този ред на мисли атмосферата при тях още е наситена с духа на 70-те и много от 80-те: обсипан с кристали диско гащеризон, къдри с пейсли принт и висока яка, кадифени ръкави, рокли с фолклорни препратки и купища дантелени поли.





За тези, изгубили вече търпение с непрестанните винтидж фантазии на Мълеви от всичките им предишни колекции, има нещо ново: флорални украшения за коса, висящи обеци, дантелени чорапогащи и металически обувки за танци. Черната дантелена рокля с нежно вдигната висока яка и фино прокрадващи се пера запечатва изключително добре и с вкус романтичната поезия, за която сестрите говорят. А приказната черно-бяла дантелена рокля с пищно декорирани рамене затвори дефилето подобаващо...

Безспорно нишов бранд, Rodarte има силната подкрепа от страна на почитателите си още от самото начало, но на този етап от съществуването си (десета година), сестрите се нуждаят от един леко по-комерсиален поглед, поне що се отнася до аксесоарите - било то обувки или чанта, нещо с което да достигнат и до масовата публика. На въпроса как смятат да процедират в бъдеще, Мълеви отговарят, че плануват да се съсредоточат около комерсиалната част, но това щяло да бъде бавен процес. А междувременно техният свят се развива и в други посоки, като първият им филм например>>

Oscar de la Renta

























Пролетно-лятната колекция на Питър Копинг за Oscar de la Renta е силно повлияна от Испания, подобно на тази наDolce&Gabbana за пролет-лято 2015. Подчертано вечерни, дрехите са изработени от дюшес сатен, дантела, органза, тюл, тафта, коприна и английска бродерия. За вдъхновението си, дизайнерът споделя: "Исках да помисля за истинската страст на Оскар. Не мисля, че е необходимо за целта да се връщам назад в архивите на къщата. Очевидно това помага понякога, но исках да се се съсредоточа около интересите му."

Знаейки вече отправната му точка, лесно можем да забележим намеците за латинските къдри и обемисти силуети, с които Оскар се подписваше през годините, но също така виждаме и новото - като например коктейлните рокли, носени с обсипани с камъни еспадрили.

Тежките вечерни рокли, разбира се, представляват голяма част от колекцията и идват предимно в черно и червено, но определено акцентът пада върху мащабната лавандулова рокля с черни детайли по гърба.

Ярко застъпен мотив при много от дрехите е карамфилът. Според думите на креативния директор, именно това е било любимото цвете на покойния Оскар и затова го виждаме навсякъде - и в ситен и в супер едър принт по не една или две рокли. Освен вечерните предложения, колекцията включва и няколко приложими в ежедневието предложения - късата червена пелерина, полите тип "молив" и прибраните къси копринени якета.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.