Следва

Розов октомври: В подкрепа на битката срещу рака на гърдата

Добрият малък бизнес: АХ! тази бира!

Ah! Бирена работилница започна с идеята, че искаме да създадем нещо, което винаги ще се намира за интересно, нещо, което всеки път, когато бъде видяно или усетено...

All About Life преди 8 години

Малкият бизнес може да бъде колкото сериозна, толкова и забавна работа. Разбира се, съотношението зависи от типа бизнес, с който човек се е захванал. Сериозността винаги е голяма, когато инвестираш в една своя мечта, любима идея или страст. Голяма е, защото искаш не просто да я постигнеш, а да работиш по нея с мерак и това да си личи, да се оценява и да се хвали, защото е наистина приятно. Основният двигател на малкия бизнес - да се забавляваш, докато го правиш, може да не е толкова голям двигател от гледна точка на големия бизнес, но при този калибър е задължителен. И в това е страхотният му чар. Който става съвършено неустоим, когато се полее с една, че и с две, качествени бири.

Което не е никакъв проблем за АХ! Бирена работилница, защото там бирата е и сериозната, и забавната работа, и ако малкият двигател откаже, бирата винаги е на една ръка разстояние... освен когато е на по-малко.

“Ah! Бирена работилница започна с идеята, че искаме да създадем нещо, което винаги ще се намира за интересно, нещо, което всеки път, когато бъде видяно или усетено от някого, той да открива нещо ново... Искахме да създадем продукт, който да увлича потребителите и да ги кара сами да го открият. Искахме да направим това с нашата нова бира, с нашето ново отношение.”

С една трета от създателите на АХ! Бирена работилница вече сме се срещали. Сега обаче всички те ни споделят ентусиазирано за своя проект, за своя малък бизнес, който за по-малко от година постига страхотен успех. Пръст в това със сигурност има името на тяхната бира. Когато умуват над него, те решават, че няма да следват обикновения начин за даване на име на своя продукт, защото според тях е прекалено скучен и предсказуем. Те искат името им да е специално, оригинално и лесно отличимо - дума, която да се разбира в целия свят, но дори не задължително дума... По-скоро звук, който човек може да издаде във всякаква ситуация и единственото нещо, което се променя, да бъде тонът на изричане - Ах!

Очевидно бирата е голямата страст на момчетата, които създават невероятната бира с уникално име. Освен нея, оказва се, тяхна грамадна страст е и изкуството във всички негови форми. Така идва идеята чрез своята  бира да създадат трибуна за артисти от всякакъв тип, така че да се получи приятната спойка на сътрудничеството и по този начин нещата и на двете страни да стигнат до широката публика.

“Подкрепата на изкуството е задължителна част от това, което правим и от културата на крафт бирата. С негова помощ смятаме да създадем периодична таблица на елементите, като използваме елементите и на артистите, и на бирите.”

“Ние работим всеки ден за това да станем по-добри във всяко отношение. Ние сме компания на работещи хора и никой не може да се измъкне от носенето на каси с бира, нито може да бъде в неведение за изкуството на пивоварството.”

Момчетата твърдят, че уважават изключително много идеята за производство на истинска ейл бира /типичната английска бира с често плодов привкус, по-силен аромат и по-високо алкохолно съдържание/ и за да получат невероятния й вкус и качество, използват изключително и само естествени продукти. Изобилстват, факт, българските продукти в производството им, така че да се подпомогнат възможно най-много местните земеделски производители на хмел, мента и мурсалски чай. А за да бъде АХ! ейл с възможно най-висока ферментация, те я подобряват в бутилката, където се газира и узрява допълнително. Всъщност до неотдавна бирата се прави в Белгия, но в момента тече процес на преместване на производството на Балканите!

“Това ще ни даде повече възможности да експериментираме с различни рецепти, както и да контролираме по-добре качеството на нашия продукт.”

Създателите на АХ! ни споделят и страхотната новина, че към края на ноември ще можем да изпробваме две нови бири, поне! Както и да видим някои нови дизайни! Подсказват ни, че едната бира създават съвместно с друга българска бирена компания и само засилват любопитството още повече. А един съвсем празничен повод, който скоро започват да планират, е първият им рожден ден.

По този случай ще се почерпим с по една АХ! бира на 20-ти ноември! Да ни е честито!

Къде я намираме, вижте тук.

More from View Sofia

More All About Life

Пълната забрана на реклама на хазарт в медиите е факт

All About Life преди 6 часа

Патологичното разстройство свързано с хазарт се характеризира с неконтролирани залагания, извън всякаква граница на социално-приемливата или за забавление активност, така че има сериозни последици за личността и за живота на залагащия. Хората, които страдат от хазартна зависимост може да загубят всичките си спестявания, може да се въвлекат в престъпления (кражби, подправяне на чекове, злоупотреби свързани с пари), за да си набавят нужните суми пари за техния „навик”. Много значими взаимоотношения и работата могат да бъдат загубени от пристрастените към хазарта. Това е буквално текстът, който сопираме от сайта на Министерствота на здравеопазването на Република България.