Следва

Жизел за Vogue, епизод пореден!

PFW: Омагьосващо от Париж - Dries Van Noten пролет/лято 2016

Имайки предвид интензивната декоративна естетика на прекрасния творец, донякъде можем да си представим...

Fashion преди 8 години

"За дръзката и очарователна жена. Тя се осмелява да носи", споделя Дрис Ван Нотен за пролетно-летните си творения, представени преди броени дни в Париж, и тотално ни омагьосва с поредната изключително добра колекция за едноименния му лейбъл.

Имайки предвид интензивната декоративна естетика на прекрасния дизайнер, донякъде можем да си представим колко е сложно всеки път да правиш нещо ново и по-добро от предното, но едновременно с това да оставаш верен на креативната си същност. А белгиецът очевидно знае как да предизвика хаос и емоции - заедно с иконичния му елегантно скроен бохемски дух, той добавя и жизнерадост, малко сексапил и закачлива ретро чувственост. Говорейки за ретро, няма как да не споменем 40-тарските прически на моделите, прокрадващите се от време на време подчертани рамене и силно структурираните бельо препратки от 50-те.

Цвят и мотив лежат в основата на творчеството на Ван Нотен, с които веки път дизайнерът експериментира наново. За предстоящия сезон той поставя лимит от два цвята за мотива, а графичната прецизност варира от много силно изразена, до доста приглушена и преплитаща се в брокат и жакард. Силуетите са страшно красиви и препускат през палта с 3/4 ръкави, почти старомодното съчетание от риза и обемиста пола, до по-различната интерпретация на тези внушения, постигната благодарение на наподобяващите татуировки ръкави и инкрустираните с кристали сутиени, носени върху тениски.

Освен забележителна, колекцията се усеща още и иновативна с многото си ярки тонове, безразсъдност и мотиви, с които Ван Нотен успява да избута всичко вече изпробвано до нови, интересни висини.
 

More Fashion