Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

PFW: Дефилетата - Celine пролет/лято 2016

Като всяко предшестващо го, начело с Фиби Файло, и това дефиле на Celine с лекота предизвика еуфория...

All fashion преди 8 години

Като всяко предшестващо го, начело с Фиби Файло, и това дефиле на Celine с лекота предизвика еуфория. Обичайната локация, която творческият директор избира за ревютата си, се преобрази за целта в гигантска палатка, дело на датския артист FOS, който неведнъж е участвал в създаването на интериора на магазините Celine.

За вдъхновението си, Файло споделя: "Харесва ми идеята за дрехи, които можеш да опаковаш и с които можеш да отидеш навсякъде, точно като тази палатка. Мислех си за дрехи извън контекста, взимайки елементи от градския живот и пренасяйки ги обратно в природата. Намирам го за очарователно и ми носи голямо удоволствие да си представям тези дрехи като част от природата."

Колекцията стартира със серия от бели слип рокли в пижама естетика от коприна или кожа с черни дантелени акценти. Голяма част от дрехите изглеждат леко намачкани, сякаш току-що извадени от куфар, което, разбираме, е важна част от концепцията.

Противоположно на минали сезони
, където наблюдавахме тенденцията дрехите да се променят към нещо ново и различно, тази колекция е изпълнена с разпознаваеми от раз Celine елементи: монохромната палитра от каки и ръжда; поставеното върху черно бяло копче; бляскавата коприна и плетените рокли, които този път са широки, падайки свободно около тялото. А новите елементи, които забелязваме, са: дълбокото деколте, разкриващо рамената и подплътените с банели топове.

Гледаме цялата Celine пролет/лято 2016 в галерията горе>>
 

More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 6 часа

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 6 часа

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 1 ден

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.