Следва

Пълна наслада - 41 чифта лукс от подиумите на Париж

PFW: Дигиталният свят на Louis Vuitton пролет/лято 2016

Този път Никола Геские създава за Louis Vuitton наистина неочаквана колекция, посветена на новия дигитален свят и аниме. Тъй че без любимите му розови коси на модела Фернанда Ли просто нямаше как да мине...

All fashion преди 8 години

Този път Никола Геские създава за Louis Vuitton наистина неочаквана колекция, посветена на новия дигитален свят и аниме. Тъй че без любимите му розови коси на модела Фернанда Ли просто нямаше как да мине.

Никола Геские продължава да развива темата за футуризма, започната малко по-рано с розовокосите модели. Този път екзотичната Фернанда Ли отново откри ревюто на Louis Vuitton, давайки началото на дотолкова футуристична, че чак постапокалиптична колекция. И героините му, този път обикновени блондинки и брюнетки, а не притежателки на толкоз запомнящ се цвят на косите като Ли, се превръщат в аниме-протагонисти. Някои имат дори обръч на главата със сияещи на челото камъни - неотменима част от образа на всяка анимационна героиня, особено по-войнствените. Макар че сходството на тези украшения е по-голямо с достиженията на съвременните технологии, отколкото с магическите артефакти: и обръчите, и нашийниците изглеждат като нещо средно между шпионски приспособления с вграден детонатор и някаква новост от магазин на Apple, достъпна в днешно време за всеки човек от улицата.

И все пак, светът, от който идват тези момичета, изглежда не само високотехнологичен, но и пределно недружелюбен, а самите те повече приличат на онези, на които се налага, сякаш насила, да живеят в него. Изобилие от кожи и винтове, обувки с масивна и дебела подметка, плътни, или обратното, твърде дълбоко изрязани дрехи, мрежи, коланчета и цепки, мотоциклетни ръкавици - всичко това се хвърля веднага в очи, още при първия поглед върху снимките. Неочаквано тук идва и ползването на класическите похвати при Louis Vuitton, основно използване на логото, само че вместо да ушие от избраните материали обикновени чанти, Геские разпаря тези чанти, краде от тях подходящи парчета, и ги вшива в мозаечни, събрани от кожи в различни цветове и принтове пачуърк палта. Виждаме и такива привични артефакти от минало богатство, знакови аксесоари на френската модна къща, тъй като тук (в тази мирова реалност след digital-революцията и, възможно, вселенска катастрофа) се изгубват всички предишни дрехи, определящи статута. И те престават да са ценни сами по себе си.

Заедно с кожените якета, работните гащеризони, плетени пуловери и психеделични принтове сред дрехите в колекцията се появяват и по-изтънчени екземпляри. Видимо, за онези, които в този имагинерен Геские свят се намират на по-високо стъпало в йерархията. Като например кожените сака, излята върху торса като ръкавици и прилични на мундирите на персонажите от "Стартрек", и дрехи с металически отблясъци - намигване към бъдещия ни летеж с космически кораби, намигване и към смелостта и майсторството да сътвориш съвършения артикул.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.