Следва

Стил урок на седмицата: Палтото. Трансформирано

Кой кой е в модата днес: Karen Millen

Когато говорим за най-важното в модно отношение през новия сезон и необходимостта да го притежаваме, би било...

All fashion преди 8 години

Когато говорим за най-важното в модно отношение през новия сезон и необходимостта да го притежаваме, би било недопустимо да пропуснем Karen Millen - една наистина добра и любима шопинг дестинация. Хвърляйки по-задълбочен и изпълнен с любопитство поглед към този много градски бранд, става ясно защо е любим - лейбълът съчетава умел експериментаторски подход със затвърдили се през 30-годишната му история традиции.

Създаден в Англия, днес брандът е познат в цял свят и приютява в красивите си и изящно изработени дизайни елегантната и модерна градска жена. Тя е и отправната точка за вдъхновението на дизайнера зад иконичното име - Джема Метерингам (на снимката горе). Метерингам е човек с категоричен размах, кипяща креативност и професионализъм от най-високо ниво, благодарение на които днес Karen Millen е най-бързо развиващият се английски бранд в световен мащаб. Олицетворение на лукс и стил на 6 континента, в 65 страни, името на лейбъла е често срещано на страниците ни (вижте прекрасни Karen Millen неща във Vertige du glamour и На лов! Тук, в София, за 60-те. Какво си купихме в горещата тенденция. И как я носим), и това съвсем не е случайно. Както добре знаем, дяволът се крие в детайла, а при британската модна икона, детайлът е всъщност акцентът, фокусът, основното.



Магията на Karen Millen кипи, твори и се преражда за всеки нов сезон в сърцето на Лондон. Творческото ателие е центърът, където се развива красивата приказка в история от моменти, скици, задружен екип и всеотдайност, за да достигне до почитателите си като зрелищен финал от изящество, красиво съпоставяне на луксозни материи и фин почерк. Моментите се събират в mood board и представят живота на предстоящата колекция в снимки, скици, рисунки и материи. Следващият етап са скиците - дизайнерите творят, подбират най-доброто и го изпращат до Джема, за да стигнат всички заедно до финалния и най-добър избор.



След селекцията идва внимателният избор на материи - естествена кожа, френска дантела, коприна и фина вълна, които често се комплиментират от ръчно изрисувани принтове и бродерии. Процесът на модификация е дълъг, а крайната цел е непоклатим баланс между кройка, пропорция и цвят, за които, след като разказахме, вярваме, че слабостта ни към премерения британски шик и качество от най-високо ниво е адекватно обоснована. 

Последната кампания на марката за колекция есен-зима 2015 е с Джейми Бошер и потвърждава горното - носи седемдесетарския дух на тази есен, като майсторски и много елегантно трансформира елементи от десетилетието в съвременни, чудесни базисни неща, от които всеки дамски гардероб има нужда.








 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.