Следва

Freak Show на Halloween в Inter Expo Center

Дизайн за вдъхновение: Обсебени от плетките. По-екстремни, по-добре

Когато температурите навън се понижат стремително, всичко, което искаме е да си останем вкъщи, сгушени под най-голямото, пухено, топло, дебело и широко одеяло, широк шал или пуловер...

All About Life преди 8 години

Когато температурите навън се понижат стремително, всичко, което искаме, е да си останем вкъщи, сгушени под най-голямото, пухено, топло, дебело и широко одеяло, широк шал или пуловер, които притежаваме. Плетката, колкото се може по-едра, качеството на преждата - колкото се може по-високо, а удоволствието след това, колкото се може по-блажено! Това е тайната ни рецепта за есенно-зимен уют, която решихме да ви споделим този петъчен следобед.

Освен да ни топлят, грамаданските плетива могат да бъдат и чудесни декоративни елементи в интериора на дома – дали просто положени небрежно върху дивана, или пък прилежно постелени върху спалнята, при всички положения ще внесат романтика и задушевност на обстановката. За щастие местата, от които може да се поръчат такива прелести, са много, офлайн и онлайн. Повечето от предлаганите плетива от този вид са в неутрални или нежно пастелни цветове, тъй като цветът отстъпва за сметка на текстурата и пищната орнаментика на плетката.

Всъщност, противно на очакванията, повечето от тези плетки са сравнително лесни и удобни за направа. Клипчетата в интернет, показващи различни техники за плетене, са многобройни, а въображението може да помогне в моментите на обърквация. Но ако вече сте запалени фенове на плетените гиганти и сте твърдо решени да навлезете в света на едрите плетки, огромните куки и шеметното кръстосване, премятане, връзване и издърпване, ето няколко вдъхновяващи примера като за сгряващо начало.

На снимката горе: Гигантско одеяло, 416 долара.

Покривало Knitting Noodles, 470 евро

Плетиво Welcombe Throw, 250 паунда

Одеяло Ohhio, 107 долара. 

Килим, 416 долара.

Одеяло, 470 евро.

Плетен кош, 142 евро.

Одеяло, 150 долара.

Покривало за люлка, Atelier Sukha, 99 евро

Възглавница Dittisham, 70 паунда.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 15 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.