Следва

Marc by Marc Jacobs

Матю Еймс - минималистичното чудо на Австралия

Роден в Мелбърн, Австралия през 1966 г., Матю Еймс пуска своята първа колекция през 1982 и скоро е разпознат...

All fashion преди 15 години

Роден в Мелбърн, Австралия през 1966 г., Матю Еймс пуска своята първа колекция през 1982-ра и скоро е разпознат като нов талант от австралийската модна индустрия. С един замах той печели the Cointreau Young Designer Award в Сидни, а след това бързо издигане до славата, младият дизайнер решава да си отдели четири години, през които да следва склуптура във Victorian College of Arts.

Със завършването си, Еймс осъзнава колко много му липсва работата с формите на човешкото тяло - нещо, което той научава по време на своето следване и което се превръща в отправна точка на по-нататъшното му развитие. И тази година Еймс е определен от нюйоркските критици като едно от петте имена в модата, на които трябва да обърнем внимание.





Така през 1991 г.се мести в Англия, където се присъединява към лейбъла на японския дизайнер Коджи Татсуно, дал поле за изява и на Алекзандър Маккуин и считан за един от основоположниците на новата вълна в японската модна индустрия.



 

Година по-късно Еймс решава да замине за Париж, пускайки в действие свое собствено ателие, ситуирано в стара изоставена болница в района на Монмартр. Първоначално произвежда малки колекции от по 20 селектирани облекла, светкавично разпродадени в Австралия, Япония, Великобритания и Щатите. Четири години след това, той отваря и своя първи парижки бутик и постепенно успява да набере лоялна клиентела, включваща звезди като Кейт Бланшет, Лорън Хътън, Лий Раджуил.



 

През май, 2003 година, той създава и частен show room, обединявайки заедно и своето ателие, и своя бутик, като по този начин осигурява възможността-всеки потенциален клиент да поръчва от две колекции наведнъж-настоящата и предстоящата.



 

Взимайки по-скоро фундаменталното решение за себе си, Матю Еймс отказва да се впусне в дълбоките води на модната система и представя своите творби на сравнително малка и отбрана публика.

Този дизайнер концентрира своя труд главно в изследването на детайлите и простотата на линиите, а резултатът идва под вида на един „вечен” силует, микс от френско очарование и елегантност, извайвайки дрехите, подобно на скулптори. Стриктно оформените облекла винаги подчертават извивките на тялото.



 

Те са функционални, с остър геометричен и структуриран силует, инспирирани често от military модата, но запазващи своята женственост. Въз основа на безпогрешните кройки, стартирайки с луксозни връхни облекла, Еймс привлича водещи разпространители по целия свят, универсални магазини от рода на Barneys или Neiman Marcus и бутици като Takashimaya и Penelope, а през 2003 година е избран от Barneys NY, за дизайнер на техния частен лейбъл.Паралелно с модата, дизайнерът взима участие в различни артистични проекти, допирайки ги пространствено, както с дизайна, така и със скулптурата.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.